Nieuws: Grote brand bij zeilmakerijweg Weststad

[slideshow id=4]

Beelden: Ookvanwosterhout© Kaj Moerenhout© Griselda Hoving©

Via diverse media wordt inmiddels melding gemaakt van een grote brand bij chemisch bedrijf ELD op industrieterrein Weststad. Er zouden chemische stoffen bij betrokken zijn en er is een groot gebied afgezet nabij het LG distributiecentrum. Mocht er meer bekend worden, dan melden we dat.

Update: Verzoek is ramen en deuren dicht te houden.

Update: Het bedrijf ELD verricht diverse handelingen met chemicaliën. Zo vindt er onder andere opslag plaats. De verwantschap met de brand bij Chemiepack lijkt dan ook groot.  Er hebben meerdere explosies plaatsgevonden, en bekend is dat er een vuurwerkopslag op het terrein aanwezig is. Veel materieel is uitgerukt bij de hulpdiensten. Loco-burgemeester Jan Peters is aanwezig, Burgemeester Huisman neemt deel aan een congres buiten de stad. Tot op heden zijn er geen details over schadelijke stoffen en eventuele slachtoffers.

IMG-20130604-WA0013

Beeld: www.ookvanwosterhout.nl©

Update: Opmerkelijk: De Oosterhoutse brandweer heeft de blusvoertuigen 3748 en 3749 op de kazerne gehouden. Er is verder vanuit diverse plaatsen bijstand. Vanuit grote delen van de veiligheidsregio zijn meetploegen opgeroepen.

Update: Nieuwe foto’s + Video

Video: Kaj Moerenhout©

4 thoughts on “Nieuws: Grote brand bij zeilmakerijweg Weststad

  1. Hoezo is het opmerkelijk dat 3748 en 3749 op de kazerne in Oosterhout zijn blijven staan.
    Na 19.00uur ’s avonds word vaak eerst Den Hout opgeroepen en Zeilmakerij is qua aanrijdteid voor hun ook korter.

    Daarbij dient er ook een aantal wagens te blijven staan voor eventuele andere ongevallen die zich in Oosterhout kunnen voordoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.