Wijers en het plaatselijke sufferdje

Eerder deze week sloeg ik het weekblad Oosterhout open. Ik ga mijn mening over dit plaatselijke sufferdje verder niet delen, maar ik was wel even in de war. Ik wist dat er een verkiezingsbijlage zou zijn, maar ik was even in de veronderstelling dat de VVD haar eigen verkiezingskrant had gedrukt.

Vrijwel iedere pagina die je omsloeg zag je een foto van Jan Peters, Yves de Boer of Jasper Ketting Olivier. Tussendoor nog een verdwaalde CDA-pagina en dan denk je het gehad te hebben, totdat ik het katern dichtsloeg. Een paginagrote advertentie van zelfbenoemde Koning Alexander I.

Hij had de hele pagina nodig om nogmaals mede te delen wat hij de afgelopen twintig jaar bereikt heeft. Naast zijn ervaring en dossierkennis eist hij ook 14 jaar collegedeelname en 14 jaar evenwichtig bestuur op. De rest van politiek Oosterhout heeft er dus niets toe gedaan.

En daar heeft hij toch een punt. Je kan alles zeggen over zijn manier van politiek bedrijven, maar Wijers is duidelijk en doet ook wat met zijn dossierkennis. Daarnaast is hij de enige die door durft te pakken op de andere politici.

De afgelopen tijd heb ik de politiek in Oosterhout gevolgd, en dan met name de verkiezingsdebatten. Even kort gezegd is het gewoon een ontzettend slap zooitje geouwehoer. Vage plannen die met moeite in een goed lopende volzin passen, ontbreken van ook maar een greintje charisma en het gebrek aan lef om de ander eens aan te spreken kenmerken de Oosterhoutse politiek. Terwijl er zoveel kansen liggen om met name de huidige coalitiepartijen aan te pakken, want munitie is er genoeg.

Maar volgens mij is het ontbreken van een grote favoriet onder de partijen er de schuldige aan dat er saaie politiek bedreven wordt. Er zijn teveel partijen die dicht bij elkaar komen en dus mogelijk in een coalitie kunnen dat ze elkaar niet aan durven te vallen.

Juist daarom hoop ik dat Koning Alexander I terug in de raad komt en weer wat pit toe kan voegen aan de Oosterhoutse politiek. Als het kan bij de VVD, en anders mag hij van mij met de Lijst Wijers vrolijk gaan schoppen.

Een gedachte over “Wijers en het plaatselijke sufferdje

  • 28 februari 2010 om 20:03
    Permalink

    @ Ralph

    Er is vast nog wel ergens een poster van Wijers te krijgen die je boven je bed kunt hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *