Nieuws: Inspraakavond buurthuizen: PvdA zwijgt

De inspraakavond inzake buurthuizengate verliep zoals verwacht. Buurthuisbesturen en -gebruikers lieten geen spaan heel van de voorgenomen plannen van Wethouder Janse. Vooral de ANBI-instellingen, vrezen voor hun voortbestaan als zij door commerciele huur op kosten worden gejaagd. De coalitiepartijen VVD, CDA en Gemeentebelangen probeerden op hun beurt het te schieten op het verhaal van gebruikers en bestuurders. Het CDA bleek daarin iets constructiever dan haar coalitiepartners. De PvdA bleef gisteravond opvallend stil, wat kan wijzen op interne verdeeldheid aangaande het voorstelt. Het treuzelen kan ook politiek-strategisch zijn, aangezien steun van de sociaal-democraten onmisbaar is voor een meerderheid in de raad.

Quote du Jour was van Daan Speets (Harmonievereniging Oosterhout): “Ik stel een Wethoudertax voor. Iedere domme beslissing van een wethouder wordt op hem/haar verhaald.” Waarvan akte! De definitieve beslissing inzake buurthuizengate valt 19 en 20 april.(foto: Bndestem.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *