Nieuws: Oosterhout in de oorlog

Een bijzondere luchtfoto van Oosterhout in oorlogstijd. Genomen door de Brit Jimmy Taylor (Nu 89) tijdens een van zijn duizenden verkenningsvluchten over Nederland die hij in opdracht van de Britse Royal Air Force (RAF) uitvoerde. De beelden tonen allerlei historische gebeurtenissen, van het gebombardeerde Rotterdam tot aan de aanleg van de Atlantikwall langs de kust. Na de oorlog is het RAF-archief op verschillende plekken terechtgekomen, onder meer bij het Kadaster (steden) en bij de Wageningen University (plattelandsfoto’s). Nu is een groot deel van de collectie weer samengebracht door het bedrijf DotKaData uit Apeldoorn, dat nu al 110.000 foto’s online heeft gezet. Bijzondere foto’s met grote historische waarde. Meer foto’s van Oosterhout, Den Hout, Dongen en andere steden vindt je HIER. Waarschuwing: Lange laadtijd door overbelasting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *