Ingezonden: Terzake (II)

Cees Noltee: Het milieurendement is in Oosterhout als belangrijk afwegingscriterium genoemd bij de besluitvorming over activiteiten en projecten waarbij milieu van belang is. Op zich is zo’n beleid goed, maar het moet wel gebruikt, en niet naast zich neergelegd worden.

Onder het mom van duurzaamheid wil het stadsbestuur nu 650.000 euro stoppen in het aan leggen van een langshaven in het kanaal. Omdat het stadsbestuur wil scoren wordt dit plan niet beoordeeld op het feit of de kosten opwegen tegen het milieurendement van het project. Niets ontziend wordt ook hier weer met het geld van de burger gesmeten.

Maar wat blijkt bovendien als het aan Internationale Rijnvaartcommissie ligt, mogen schepen die gebruik kunnen maken van deze haven, over twee jaar niet meer op het kanaal varen. Tenzij er maatregelen worden genomen, die voldoen aan eisen op het gebied van het geproduceerde geluid, de maximale snelheid en de besturingssystemen.

Geld om deze aanpassingen te bekostigen is er meestal niet bij de schippers. Het zou best weleens kunnen dat deze langshaven geen milieuvoordelen heeft, maar ook voor de kat zijn viool wordt aangelegd. Dat is voor ons stadsbestuur van latere zorg.

Cees Noltee is fractievoorzitter van Groen Brabant.

Een gedachte over “Ingezonden: Terzake (II)

  • 20 maart 2012 om 19:21
    Permalink

    Cees,
    deze kortzichtige visie is eigen aan dit college. Het gaat niet om de inhoud, maar om de cijfertjes (lees €’s die het eventueel op brengt)van nu en het eigen imago! Elke wethouder heeft zijn eigen stokpaardje en Willemsen heeft er voor de zijnen een manege voor moeten bouwen! (Uiteraard ontwikkeld door OranjeFout)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *