Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van januari 2013

Elke maand heeft zijn opvallende tweets zo ook in de afgelopen maand januari. Er kwamen veel opvallende tweets vanuit verschillende hoeken die hieronder verzameld werden. Heb jij in februari opvallende tweets gezien? Stuur ze naar onze twitteraccount @ookvwosterhout of mail een linkje naar redactie@ookvanwosterhout.nl .

Centrum aangenaam voor bewoners
De eerste opvallende tweet kwam van Elly van Mook, zij benoemde als berstuurslid van Centrum Bewoners Oosterhout(CBO) in haar tweet dat het centrum voor de bewoners “aangenaam moest zijn”. Fever Oosterhout kwam hierna met een kritisch statement: “Een centrum is niet alleen van bewoners maar ook van ondernemers,bezoekers, toeristen,werknemers,kortom het centrum is van ons allemaal.” Het statement leek zijn weg te vinden middels zeven retweets.


https://twitter.com/feveroosterhout/status/288735417539391488

Optreden Sara Kroos
Cabaretier Sara Kroos trad 11 januari op in de Bussel, maar de kaarten waren niet uitverkocht. Dit bleek reden voor cabaretière om een retweetactie op poten te zetten rond de voorstelling. De actie was een succes, er werd maarliefst 74 keer geretweet.  Uiteindelijk kon Sara Kroos twee twitteraars blij maken met deze prijs. Sommige twitteraars dachten kans te zien met een taart de kaartjes te bemachtigen, maar dit bleek tevergeefs.

Slippers in Fever
Op 12 januari kwam er een opvallende tweet voorbij van een gast in Fever. De jonge stapper was met zijn slippers naar Fever gegaan om gezellig wat te gaan drinken. De twitteraar melde in zijn tweet dat hij na zijn eerste biertje de horecazaak uit was gezet wegens zijn ongepaste schoensel.

Fever Oosterhout reageerde later nog dat ze baalde dat hun “trouwe” volger de zaak was uitgezet. Volgens Fever waren de beveiligers “een beetje overactief”. De twitteraar reageerde laconiek er opperde zelfs een thema-avond rond slippers.

Overvallen in omgeving Oosterhout
Op 14 januari kwam er weer een politietweet voorbij. Ditmaal was er een overval geweest in Teteringen op een restaurant, waarbij de vluchtauto in de Warandelaan was gevonden. De afgelopen weken waren er meer overvallen, waaronder de overval op de sieradenhandelaar door twee nepagenten. De twitteraccount van de Politie Midden en West Brabant zorgt altijd voor een actueel overzicht.

Kou in Raadszaal?
Raadslid Willem-Jan van der Zanden maakte melding van de kou in de gemeenteraad, waarbij zelfs de kachel nog gewoon werkte. Raadslid Gerard Oomen reageerde juist dat de temperatuur in de raadszaal eigenlijk “meer opgelopen was”. Onduidelijk is of de temperatuurstijging iets te maken had met een verhitte discussie of de verschillende plekken van de twee raadsleden het verschil maakte.

 

Een gedachte over “Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van januari 2013

  • 5 februari 2013 om 22:06
    Permalink

    Wat een leuk idee. Een heel grote uitdaging om opvallende, leuke of vraagrijzende tweets te selecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *