Ingezonden: Bezoek aan elf nieuwe horeca-ondernemers

Marcel Willemsen: Als wethouder Economische Zaken bezoek ik zoveel mogelijk Oosterhoutse bedrijven en zeker de nieuwkomers. We maken dan kennis met elkaar en er wordt een korte lijn aangelegd tussen het bedrijf, de ambtenaren en en de wethouder Economische Zaken. Als er nog zaken zijn die spelen, kunnen die op deze manier veel sneller opgelost worden. 

Ik constateerde onlangs dat er de laatste jaren veel nieuwe horecazaken in Oosterhout zijn bijgekomen of van eigenaar zijn verwisseld. Collega Carla Bode van o.a. detailhandel en horeca reageerde enthousiast op mijn plan om op één middag/avond elf (relatief) nieuwe horeca-ondernemers te bezoeken.

Donderdag 22 augustus gingen we met een flinke delegatie op bezoek bij deze nieuwe ondernemers. Zoals ik merk bij ieder bedrijfsbezoek, wordt dit persoonlijk contact door hen zeer op prijs gesteld.

We startten ons horecabezoek op de Heuvel. Overal kregen we welgemeende adviezen mee en soms ook verzoeken. Harry en Yati Mast van Pondon Makan Yati vroegen bijvoorbeeld of de stoep voor hun zaak toegankelijker en veiliger gemaakt kon worden. Restaurant Asuka (‘houd de Heuvel goed bereikbaar’), Tony Topouzis (restaurant Perron): ‘waarom zou hier eigenlijk geen groter terras kunnen staan?’ en Rudolf van Gent (grand café Kaneel): ‘is het mogelijk een paar parkeerplaatsen van de gemeente te huren voor een terras?’.

De grote lijn op de Heuvel: maak er een plein van met grotere terrassen, maar houd het wel bereikbaar voor auto’s en behoud zo veel mogelijk parkeerplaatsen.

Ook op de Markt zitten tevreden uitbaters met grote en kleine wensen. Philip van Opstal (de nieuwe eigenaar van café De Beurs) vond bijvoorbeeld dat de terrasankers verplaatst moesten worden. De uitbaatster van espressobar Hugo vond het uniek dat het gemeentebestuur op bezoek ging bij ondernemers. Dré de Jong van proeflokaal Chefz: ‘houd de nostalgische kermis op de Markt), Ioannis Poursanidis (restaurant Sirtaki): ‘wij gaan uitbreiden met zestig stoelen. Mark Schouten (De Schout): ‘mobiele windschermen, dat zou wel prettig zijn’, Louis Welling (The Big Apple) vindt dat de Klappeijstraat en de Markt op zondag schoongemaakt zouden moeten worden.

En Jeroen van de Boom (restaurant D ‘Apotheek/café De Drogist) stelt een vraag die bij meerdere horeca-ondernemers op de Markt leeft: “Is het mogelijk om de weekmarkt iets anders in te delen, zodat de vaste ondernemers op de Markt meer mogelijkheden krijgen?”.

Persoonlijk contact, korte lijnen, zaken praktisch en pragmatisch benaderen, sneller besluiten nemen. Dit sta ik in ieder geval voor als gemeentebestuurder met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven.

Marcel Willemsen,
wethouder te Oosterhout

5 gedachten over “Ingezonden: Bezoek aan elf nieuwe horeca-ondernemers

 • 2 september 2013 om 15:18
  Permalink

  Vraagje: Hoeveel geld heeft de gemeenschap dit overheidsbezoekje weer gekost ??

 • 2 september 2013 om 15:16
  Permalink

  De overheid als oplossing voor al uw problemen. De overheid is 1 van de oorzaken van de economische ellende van dit moment. Als de ambtenaren echte oplossingen willen, laten ze dan hun baan bij de overheid oplossen en echte baan in de echte economie gaan zoeken en een bijdrage aan het BBP gaan vormen.

 • 28 augustus 2013 om 09:06
  Permalink

  Prukpke zal het niet vervelend gevonden hebben bij al die horeca langs te gaan 😉

 • 27 augustus 2013 om 15:07
  Permalink

  @ sinne
  “Eerst eten en drinken” toch in Oosterhout. Daarna, glas-, plas-, was gebeuren!

 • 27 augustus 2013 om 12:45
  Permalink

  Mis ik nu wat er met de opmerkingen wordt gedaan en op welke termijn de terugkoppeling volgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *