Satire: Toch 50 Plus fractie in Oosterhout

Complotdenkers zijn een geheim overleg op het spoor gekomen tussen diverse Oosterhoutse raadsleden. Deze groep, bestaande uit vooral 50-plussers én Willem-Jan van der Zanden komen om de 50 dagen samen voor overleg. Momenteel wordt uit alle macht gerekend of deze 50 plussers samen zelfs niet een meerderheid hebben in de raad. Als beoogd fractievoorzitter wordt dhr. G. (Abraham) Oomen genoemd. Dit gezien zijn ruime ervaring met de doelgroep.

Het geheimzinnige verbond zou naar verluidt binnenkort hun huidige fracties verlaten en opgaan in een 50plus afdeling. Er gaan geruchten over de ontwikkeling van een eigen verkiezingsprogramma. Enkele opmerkelijk thema’s daarin:

 • Outflow als activiteitencentrum voor 50 plussers
 • Omvorming van 20 flats naar woon-zorgcomplexen
 • Speciale 45 km-brommobielbanen
 • Rollatorstroken op de wandelpaden
 • Verlaging van de Wilhelminakanaal-viaducten zodat deze beter te ‘beklimmen’ zijn
 • Verplichte groenestroom tappunten bij horeca-etablissementen t.b.v. elektrische fietsen
 • Lastenverzwaring uitsluitend voor jongeren
 • Oosterhoutse prépensioenregeling
 • Zwembadwater voortaan op 39 graden
 • Geasfalteerde wandelpaden door bosgebieden
 • Lagere geluidslimiet bij evenementen
 • Midlifecrisis begeleiding
 • Evenementencentrum met wekelijkse 50 plusbeurs

Een centrale visie achter de punten lijkt te ontbreken. Dit zou komen doordat het samenraapsel van politieke stromingen van de huidige raadsleden die overwegen over te stappen totaal onsamenhangend is. Daarnaast wordt het als onnodig gezien voor een partij die slechts tot doelstelling heeft het eigenbelang van de 50 plusser te voorzien. De enige centrale missie lijkt het de jongeren afnemen van hun toekomstperspectief door de solidariteit tussen generaties overboord te gooien voor gewin op de korte termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *