Opinie: De Zwaaikom komt: Dan maar door de helft!

Er was afgelopen weekend zowaar weer eens nieuws over De Zwaaikom. Weliswaar sterk ondergeschoven door tumultueuze raadsvergaderingen en Rijkswaterstaat die besluit een sluis een week open te laten staan, maar toch. Een klein stukje op de site van onze regionale krant geeft aan wat we kunnen verwachten. Het plan krijgt een opmerkelijke wending

Er komen geen huizen op de betonfabriek van Struijk, alle andere woningen gaan wel door. Een middeldure tot dure woonwijk op een oude vuilinisbelt met uitzicht op een betonfabriek? Ik vraag mij sterk af wie daar een woning wil kopen. Het lijkt overigens duidelijk dat Struijk de poot stijf heeft gehouden als het gaat om de prijs van de grond, en dat Oosterhout nu over moet op een soort ‘plan B’ waarmee dan toch nog de helft gerealiseerd wordt.

Op dit moment wordt er druk getekend aan een nieuw plan waarmee het halfontwikkelde gebied toch uit de verf zal moeten komen. De tijd zal leren of dat zo gaat zijn, maar het pluspunt is dat de radiostilte over De Zwaaikom weer doorbroken is.

Een gedachte over “Opinie: De Zwaaikom komt: Dan maar door de helft!

  • 2 oktober 2013 om 21:35
    Permalink

    Er wordt wat betreft het schiereiland alleen maar gefocust op huizenbouw, de projectontwikkelaars, zijn hier de speknekken, maar wat stadsvisie betreft ontbreekt het hier aan alles. Dit is namelijk een uitgerekend goede stek voor een groene long aan het water, recreatief, rustig, uitloopgebied, en een uitstekende plek voor aan de noordkant een uitspanning met terras en uitzicht over water. Maar het “korte” geld regeert, dus dit soort inzichten met uitzicht hebben in het Oosterhoutse geen kans, helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *