Nieuws: Gesprongen waterleiding zorgt voor overlast Wilhelminalaan

Wateroverlast Wilhelminalaan © Bart Melman
Wateroverlast Wilhelminalaan © Bart Melman

 

Omstreeks kwart voor 12 kwam de melding binnen van wateroverlast in de Wilhelminalaan.  De nog aanwezige brandweer wist zich snel naar de overlast te verplaatsen om de ernst te bepalen. De locatie van de overlast was nabij zwemschool Heijl en de Oosterhoutse haven.

https://twitter.com/p2kwestbrabant/status/393493972100059136

Directe getuigen melden ons dat er met veel lawaai water uit het wegdek omhoog kwam. Hierbij kwamen stenen en zand van onder het asfalt omhoog. Gezien de lek nabij het wegdek van de Wilhelminalaan werd de weg afgesloten. Het water stroomde hierbij snel vanuit de lek richting de haven en het centrum.

Aanwezige brandweer wist te melden dat de kans groot was dat het wegdek flink beschadigd was. De lek veroorzaakte een soort van krater in de weg. 

Onbekend is of de herstelwerkzaamheden gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van de Wilhelminalaan op vrijdagochtend.

Update 9:30 Omroep Brabant meldt dat er een miljoen liter water is weggestroomd. Door de herstelwerkzaamheden hebben zo’n 50 huishoudens geen water gehad. Door de herstelwerkzaamheden zou verder maar een van de twee rijbanen open zijn.

Een gedachte over “Nieuws: Gesprongen waterleiding zorgt voor overlast Wilhelminalaan

  • 25 oktober 2013 om 16:27
    Permalink

    Sorry hoor, maar het moet zijn ‘het lek’, of ‘de lekkage’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *