Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van september 2013

Elke maand komen er wel opvallende tweets voorbij over het Oosterhoutse, zo ook in de afgelopen maand september. Volgende maand komt er weer een nieuw overzicht met opvallende en leuke tweets. Dus heb jij in oktober tweets gezien die jij in dit overzicht thuis vindt horen? Meld ze ons! Stuur jouw tweets naar onze Twitteraccount @ookvwosterhout of mail een linkje naar redactie@ookvanwosterhout.nl.

Dream Village in Oosterhout ‘verbroedert’
Ook dit jaar was er weer een editie van het feest Dream Village. Waar sommige mensen naar een feest gaan voor muziek en gezelligheid leek Luuk voor mensen van buiten de dance-scene een agressieve intentie te tweeten. Ook een andere twitteraar sprak van grote chaos op dit festival. Of er uiteindelijk schermutselingen zijn geweest op het festival is onbekend. De organisatie liet in een tweet weten terug te kijken op gezellig evenement.
https://twitter.com/luukvdberg01/status/377443384895754240

ORTS: Oosterhoutse  raadsvergadering tot stilte…
De Oosterhoutse Omroep ORTS liet ook weer van zich ‘horen’ deze maand. Hoewel het dit keer niet zo positief was.  De radio-uitzending van de raadsvergadering viel immers ongepland uit. Dit leverde een hoop negatief commentaar op. Beroepscriticus René Reimer liet ook van zich horen, hij had twee dagen lopen luisteren en miste de laatste avond.

Opvallend was de tweet van @RaadOosterhout, deze account riep op mee de tweeten tijdens de raadsvergadering. Deze oproep is opvallend omdat tweeten tijdens raadsvergaderingen een twistpunt is.

https://twitter.com/RaadOosterhout/status/380425748886343681
https://twitter.com/RaadOosterhout/status/380416849894449152

Wielerronde
In september was er voor tweede keer in korte tijd een wielerevenement in Oosterhout. Dit keer bleek het niet zo druk in de stad te zijn, wat centrumbewoonster Elly van Mook dan ook tegenviel. Ook op de kinderboederij was er weinig te beleven die dag. Misschien was Oosterhout ‘weg-van-huis-moe’?

Betutteling op het Sint Oelbertgymnasium
Dat het Oelbert een nieuwe regel hwwft ingevoerd moest natuurlijk naar buiten gecommuniceerd worden. Het Oelbert heeft daarom een duidelijk statement op de grond laten zetten tegen roken. Opvallend, de meeste gymnasiasten gelden als maatschappijkritisch mensen die zelf een eigen mening kunnen vormen.

Slotjesveld geteisterd door vervelende figuren
Ook wijkagent Kapitein liet weer van zich horen. Hij zocht via twitter naar vervelende figuren die over auto’s hadden gelopen. Raadslid Hessels kwam met een opvallende theorie op de proppen, het zouden weleens de Benidorm Bastards geweest kunnen zijn. Of deze theorie klopt valt te betwijfelen, maar het is een interessante theorie.

Oosterhoutse Mehmet voelt zich burgemeester en komt met nieuw mode-item
De Oosterhoutse Twitteraar Mehmet liet ook van zich horen. Hij bleek zich echt een burgemeester te voelen. Zelf sprak hij ook van enige overeenkomsten met de burgemeester. Helaas is onbekend op welke overeenkomsten hij doelt.

Wel liet Mehmet in latere tweets zien dat hij vol ideeën zit, zo kwam hij met een nieuw mode-item voor de man. Een twitteraar om in de gaten te houden dus!

https://twitter.com/Mehmet_0162/status/384382047042953217
https://twitter.com/Mehmet_0162/status/384383639515308032

2 gedachten over “Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van september 2013

 • 10 oktober 2013 om 15:18
  Permalink

  Het Oelbert steekt wel erg veel werk in die 5 rokers die ze daar hebben.

 • 10 oktober 2013 om 10:59
  Permalink

  ’t Blijft lastig, het correct interpreteren van tweets. Die tweets over Dreamvillage zeggen eigenlijk helemaal niks totdat je de context leert kennen. Ik denk zelf dat die twee tweets die je aanhaalt juist positief bedoeld zijn. Voor iemand van buitenaf (geen hardstyle fan, of onbekend met de cultuur op zulke feesten) lijkt ‘chaos’ en ‘kapot ramme’ iets negatiefs.

  Kijk bijv. even naar een andere tweet van Luuk: https://twitter.com/luukvdberg01/status/378238020971155456

  Ik zie dat is geprobeerd een positieve richting te geven aan het artikel, maar dat niet helemaal gelukt is. Objectiviteit blijft lastig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *