Opinie: Nieuwe kerstverlichting centrum verpaupert binnenstad

Nieuwe kerstverlichting binnenstad © OokvanWosterhout
Nieuwe kerstverlichting binnenstad © OokvanWosterhout

Afgelopen tijd is de verlichting in de Oosterhoutse binnenstad vervangen. In plaats van de hangende verlichting is gekozen voor lantaarnpalen. Door lantaarnpalen te kiezen in plaats van draden is het rond carnaval makkelijker om de optocht te organiseren.

Als gevolg van de nieuwe lantaarnpalen moest ook de feestverlichting vervangen worden. Naast de nieuwe lantaarnpalen zijn ook de nieuwe kerstversieringen recent onthuld  door wethouder van feestzaken Carla Bode. Campagne kon ook bij dit feest natuurlijk niet ontbreken.

Waar in de krant wordt gesproken over een mooi en duurzaam kerstfeest in de binnenstad, lijken de meningen op de straat anders. De nieuwe feestverlichting lijkt een creatieve poging om de verlichting goedkoop en duurzaam te maken met LED-lichten,  waarbij het sfeerelement volledig te niet gedaan. Waar de oude kerstverlichting zorgde voor een nostalgisch plaatje zorgen de nieuwe kerstverlichting voor een ongepaste kermisachtige sfeer. Waar wethouder Bode in BN de Stem spreekt over een ‘steuntje in de rug’ kun je beter spreken van een klap in het gezicht van de binnenstad.

Verpaupering stad met de hangende frietzakken
De nieuwe lampen zorgen voor een flink verpauperd gezicht. Maar niet getreurd, in het verleden zijn wel vaker grote beslissingen in de binnenstad fout gegaan. En ook altijd weer aangepast. Oosterhout heeft er in ieder geval een volksverhaal bij; Oosterhout met de hangende frietzakken. Deze frietzakken zullen ook de komende jaren voor een discussie en commotie leiden.

Wat vindt u van de nieuwe kerstversiering? Laat uw mening horen door te reageren op ons artikel of Facebook.

5 gedachten over “Opinie: Nieuwe kerstverlichting centrum verpaupert binnenstad

 • Pingback: Tweets van Oosterhout: opvallende tweets van december 2013 | OokvanWosterhout.nl

 • 28 november 2013 om 22:55
  Permalink

  Die 3 bananen zijn dan wel grappig boven de frietzak. Of zijn het klodders mayonaise 😉

 • 28 november 2013 om 20:33
  Permalink

  ‘Over smaak valt niet te twisten’, is een veel gebezigde uitspraak. Die uitspraak gaat, vind ik, ook hier op. Ondernemers en gemeente zullen vast overleg hebben gehad over het hoe en wat van de nieuwe kerstverlichting.
  Ik ben al blij dat er is nagedacht over duurzaamheid en gebruiksgemak van de feestverlichting in de periode rond Carnaval.
  En of de verlichting mooi is, is een vraag die ik niet wil beantwoorden. Ik zou de verlichting niet in mijn woonkamer hangen. Alhoewel, de verlichting lijkt wel op een frietzak. En daar ben ik toevallig dol op!

 • 27 november 2013 om 11:32
  Permalink

  Het ziet er echt niet uit. Het is wachten tot het weer aangepast wordt omdat het niet in straatbeeld past. Wethouder Bode spreekt van een steuntje in de rug… Als ondernemer heb je meer uit te leggen door schaamte dan er trots op te zijn!

 • 27 november 2013 om 11:19
  Permalink

  De feestversiering is de truttigheid ten top, inderdaad lijkt een zak frites! Zielig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *