Nieuws: Brand legt voormalig café Bredaseweg in de as

Zondagavond 8 december kwam er bij de brandweer een melding binnen dat er brand was in het voormalige café aan de Bredaseweg. Het gebouw waar enkele jaren geleden al een auto binnen reed lijkt verloren te zijn gegaan.

Brand in voormalig café Bredaseweg in Oosterhout
© Kaj Moerenhout © OokvanWosterhout
Brand in voormalig café Bredaseweg in Oosterhout
©Kaj Moerenhout ©OokvanWosterhout

De brandweer reageerde met groot materiaal op de brand. Een tankautospuit uit Teteringen kwam als eerste ter plaatse, gevolgd door eenzelfde voertuig uit Oosterhout. Ook werd de ladderwagen uit de Oosterhoutse kazerne ingezet en kwam een het schuimblusvoertuig van Breda in actie. Overigens alleen in de rol van waterkanon. Het voertuig beschikt over een krachtige straal die grote hoeveelheden water over grotere afstand kan spuiten. Later op de avond kwam ook een extra container met zuurstofflessen uit Breda ter plaatse.

Het markante gebouw lijkt ten prooi gevallen aan een onontkoombaar lot. Het pand was al in gebruik bij de brandweer voor oefeningen nadat het dichtgespijkerd werd na het eerdere onverhoopte bezoek van een auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *