Tweets: Mysterie rond zwevend object boven Oosterhout opgelost

Afgelopen dinsdag kwam er in het tweede deel van het jaaroverzicht online. In dit overzicht stond de tweet van het mysterieuze object wat over Oosterhout vloog. Recentelijk kregen we toestemming van de eigenaar van de foto om dit mysterie op te lossen.

https://twitter.com/Cyberthug007/statuses/330702055083757569

Mogelijk weerballon
De foto was genomen in de wijk Vrachelen bleek uit een tweet van de fotograaf. We hebben zelf destijds ook onderzoek gedaan, maar konden niet uit online bronnen vinden wat het object kon zijn. De fotograaf dacht zelf aan een weerballon, maar hij wist het niet zeker.

Oplossing door lokale jeugd
Nadat we het jaaroverzicht op onze Twitter hadden gezet kwam er al snel een reactie van de jonge scholier Jente. Hij tweette dat het niet om een weerballon ging, het zou namelijk om landbouwvlies gaan.

https://twitter.com/jenteboy10/status/415483962492866561

De scholier wist meer te vertellen over het zwevende object. Het vlies zou zelfs neergestort zijn op een huis nabij de Eline Verelaan in de wijk Vrachelen 2. Het vlies bleek uiteindelijk zo groot dat het lastig van het huis af te halen was.

Hoe het landbouwvlies in de lucht gekomen is natuurlijk de volgende vraag. De temperatuur was op zaterdag 4 mei niet bijzonder hoog. Mogelijk is het aan een vliegtuig blijven hangen of via thermiek naar boven gekomen. Misschien weten Twitteraars meer?

Kracht sociale media
De kracht van de sociale media is weer eens bewezen. Hoe de vraag van één persoon via Twitter door andere twitteraars opgelost kan worden is fascinerend. Mocht jij in de toekomst met een vraag zitten of benieuwd zijn hoe iets zit? Laat het ons via Twitter @OokvWosterhout weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *