Nieuws: Ikea komt met tweede distributiecentrum naar Oosterhout

Terrein huidig distributiecentrum Ikea
Terrein huidig distributiecentrum Ikea (Bron: google.nl/maps)

Goed nieuws voor de Oosterhoutse werkgelegenheid. Er komt wederom een groot distributiecentrum naar Oosterhout. Ditmaal voor de Nederlandse webwinkel van Ikea. Het bedrijf heeft in Oosterhout al een groot distributiecentrum. Destijds is dat terrein al op de groei gekocht, maar tot op heden is het maar deels bebouwd. Dit nieuwe project zal dat naar verwachting veranderen.

Webwinkel

De landelijke trend is nog steeds dat webwinkels spectaculair groeien. Ikea verwacht met de online verkopen net zoveel omzet te halen als met een gemiddelde fysieke winkel. De levertijden zijn op dit moment echter te lang naar de mening van Ikea. Om die reden moeten producten voortaan niet meer vanuit Duitsland, maar vanuit Oosterhout geleverd gaan worden.

Ontwikkelingen

Waar steeds meer traditionele winkels leeg komen te staan noteert Ikea groei. In 2014 moet het distributiecentrum in Oosterhout vorm krijgen, in 2015 opent een nieuw filiaal in Zwolle en datzelfde jaar start de bouw van een filiaal in Leiderdorp.

Een gedachte over “Nieuws: Ikea komt met tweede distributiecentrum naar Oosterhout

  • 4 februari 2014 om 12:01
    Permalink

    Wethouder MarcelWillemse doet de waarheid weer eens geweld aan. Het artikel in BN de Stem vandaag 4 februari, laat aan duidelijkheid niets te wensen over.
    ” IKEA overweegt en zeker is nog niets”
    Gaan we de misplaatste succes- verhalen over 1998 nog eens over doen hier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *