Kaaiendonk Update: Pierewaaiers en Sjarretellekus winaars Kaaiendonkse Optocht 2014

OvK logo

Er viel geen speld tussen te krijgen. Met een behoorlijke voorsprong is C.V. De Pierewaaiers winnaar geworden in de categorie Grote Groepen. C.V. Ut Ies We volgde op de tweede plaats en Ut Kaaiendonks Kepelleke D’Askruizen nam de derde plaats in. Vooral de bewegende delen, in het juryrapport ‘Actie’ genoemd, bezorgde de Pierewaaiers de prijs. Ze pakten daar zeven punten meer terwijl de rest van de scores ongeveer gelijk lagen met de nummer twee.

Bij de kleine groepen ging C.V. De Sjarretellekus aan de haal met de prijzen. Op bijna 30 punten afstand volgde BM De Leuttappers, CV Witte gij iets beters dan…?! werd derde. Zowel op idee als carnevaleskheid scoorde Sjarretellekus flink meer punten.

In de categorie Paren/Individuelen ging het eremetaal naar ZotteBoereVastenaovendBedoening. Op nummer twee komen we Pluizig en blauw tegen en de top drie wordt afgesloten door C.V. Kaai Aljieen. Door 11 punten meer op actie te scoren dan de nummer twee kon ZotteBoereVastenaovendBedoening de prijzen mee naar huis nemen.

Resteert nog de categorie wagens. Met slechts drie punten afstand van de nummer twee is C.V. De Loltrappers winnaar geworden. Die nummer twee is C.V. Nie Maauwe en de nummer drie is C.V. Van veul bier worde zat. Door net iets hoger op actie en carnevalesk te scoren konden De Loltrappers de prijzen in ontvangst nemen.

Andere prijzen

De Noud Kops prijs ging naar C.V. Botte Steekschoep. De De Koninggroep verfprijs ging naar C.V. Van veul bier worde zat. De publieksjury kende de Loltrappers de prijs toe in de categorie wagens. De publieksprijs voor de reclameoptocht ging naar Bol Makelaars.

Terugkijken?

In  Brak met Bram kan je de optocht alvast vanuit het hart meemaken. Bram trok met verschillende deelnemers. Later volgt een verslag van de optocht waarin je alle wagens nog eens goed kan bekijken. Carnaval? Dat vier je met Ook Van Wosterhout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *