Nieuws: Oosterhout maakt zich op voor halve finale Oranje

Klappeijstraat gaat los ©Kaj Moerenhout
Klappeijstraat gaat los ©Kaj Moerenhout

Oosterhout maakt zich klaar voor de halve finale van het Nederlands elftal. De gemeente heeft vanwege een eventueel volksfeest de horeca verruiming van de sluitingstijden gegeven. Bij een eventuele winst – wat zelfs pas 01.00 duidelijk kan zijn –  mag de horeca langer open blijven. De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven aan de horeca om tot 02.00 open te zijn. Ook is de fietsenstalling langer open voor een eventuele feest. Eerdere feesten in de Klappeijstraat rond Oranje werden goed bezocht.

Oosterhout is klaar voor de finale: de winst staat al ingepland
Dat Oosterhouters een eventuele finale wel zien zitten is ook op Facebook duidelijk. Enkele Oosterhouters gaan zelfs zo ver weg, dat ze een winst van Oranje verwachten en een eigen volksfeest hebben opgezet: “Viva Hollandia” op het zogenoemde Prins Mienusplein bij Café Oud Brabant. Dit eventuele feest moet een Oosterhoutse viering van een winst van Oranje uitdragen met typische Oosterhoutse blazers.

Meer over het eventuele Viva Hollandia feest vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *