[NIEUWS] Leegstand in binnenstad neemt af

Bron: www.mab.com
Arendshof

Enige tijd geleden schreven we nog over de teloorgang van de binnenstad. Pandeigenaren hoeven op dit moment aan geïnteresseerde winkeliers nog geen nee te verkopen, maar in diverse panden wordt wel degelijk gewerkt. Zowel verbouwingen als nieuwe winkels zorgen voor een nieuwe impuls.

Nieuw/verbouwing

Livera start binnenkort met een verbouwing van de winkel, welke enige tijd geleden nog gesloten was door een faillissement. Van Liesdonk Modeschoenen is ingetrokken in het voormalige pand van Bronkhorst Schoenen. In de smalle zaak naast Esprit blijkt volgens bronnen ook een nieuwe zaak te komen. De voormalige Dolcis is tegenwoordig het terrein van de Lingeriedump. In Arendshof gaat Gimbrere verbouwen en wordt er gewerkt aan de hoek waar voorheen De Nijs en Jamin zaten. Het lijkt erop dat hier een grote nieuwe winkel terug zal keren. Aan de Keiweg wordt de laatste tijd gewerkt aan het pand van voorheen Bram Ladage. Het voormalige postkantoor aan de Torenstraat ondergaat een facelift volgens de vergunningsaanvraag. Rietveld Bloemen zal zich daar naast Van Bruggen adviesgroep vestigen. Ko en Flo kinderkleding is van Arendshof naar de Leijsenhoek verhuisd.

Leegstand

Aan de Keiweg staat de voormalige dierenwinkel nog steeds leeg. De Kerkstraat kent op dit moment één leeg pand, een zaak in woningdecoratie heeft de deuren gesloten. In de Arendstraat staat de voormalige Free Record Shop nog steeds leeg. De leegstand in Arendshof loopt ook terug. De Hi winkel is nog beschikbaar, net als een kleine unit bij de uitgang richting Heuvel. Richting de uitgang bij Hema zijn ook twee units beschikbaar. Arendshof II telt wat meer leegstand, waarbij deze ook langduriger lijkt. De recente komst van de ANWB-winkel lijkt winkeliers niet aan te trekken ook een pand te huren, in de gang tussen V&D en Rabobank staan momenteel zeven units leeg. In het Bouwlingcenter staat er een pand naast Bristol leeg, en wordt er nog steeds gezocht naar een winkelier voor het voormalige VVV/ANWB pand.

Binnenstadsplan

Enige tijd vond het Rabobank Ondernemerscafé plaats. Cor Molenaar schetste daar een beeld van de oosterhoutse binnenstad waar veel winkeliers van schrokken. Destijds is afgesproken om een plan van aanpak te maken waarbij onder andere Molenaar, maar ook andere retailexperts geconsulteerd zullen worden. Ondanks de huidige opleving blijft de noodzaak voor een dergelijk plan bestaan.

Gaat het goed?

Kijkend naar de statistieken lijkt er dus een opleving te zijn. Wij zijn benieuwd of deze opleving op straat ook zo ervaren wordt. Geef dus vooral een reactie, wij zijn blij met uw mening.

Een gedachte over “[NIEUWS] Leegstand in binnenstad neemt af

  • 28 augustus 2014 om 19:38
    Permalink

    Goed nieuws, nu nog een impuls voor de huidige leegstand in de horeca, ik pleit al tijden voor een integrale aanpak, in dat verband wacht ik nog steeds met grote spanning het ‘eureka’ plan van wonderdokter Molenaar af. Al iemand iets gezien van Ome Cor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *