[NIEUWS] Nieuwe boot Oosterhoutse Reddingsbrigade gedoopt

© Ruben van Straaten/Studio VSF
© Ruben van Straaten/Studio VSF

Op zaterdag 18 oktober is de nieuwe reddingsboot van de Oosterhoutse Reddingsbrigade gedoopt. Het vaartuig maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot en volgt een oude vlet op. Die boot heeft meer dan 17 jaar dienst gedaan.

De nieuwe boot is speciaal ontworpen voor varen in ondergelopen gebieden en voor evactuatiedoeleinden. Dat betekent dat deze boot veelzijdig ingezet kan worden. De inzet zal zich vooral focussen op de bewaking van evenementen waaronder de intocht van Sinterklaas.

De Tinn-Silver 550 rescue kan harder dan 50 kilometer per uur varen en de deelnemers aan de wereld kinderdag waren één van de eersten om dit te ervaren. Meer informatie over de Oosterhoutse Reddingsbrigade is te vinden op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *