[SATIRE] Tennet en EZ roepen hulp meubelmaker en aannemer in na eerste informatieavond 380KV

Schermafbeelding 2014-11-26 om 23.16.14

Gisteren hielden de firma’s list en bedrog hun eerste informatieavond in de Oosterheidehal. “Officieel” om omwonenden gerust te stellen en antwoord te geven op hun vragen. “Officieel” tussen aanhalingstekens want onze vrienden van Tennet en Economische zaken zijn vooral op pad om hun snode plan door te drukken. De gemiddelde verontruste Oosterhout gaat daarom nu met groot vertrouwen en wel overtuigd van de keuze voor tracé Zuid naar huis. Toch is Tennet niet geheel tevreden: ‘er waren te weinig kastjes en muren om mensen naar toe te sturen. Dat betreuren we uiteraard’ aldus Netty Stroom.

‘Er is naast meubelmakers en aannemers om voor extra kastjes en muren te zorgen ook overwogen om een hovenier te hulp te roepen. Deze bleek echter een te kleine leveringszekerheid te hebben. Uit een vaag rapport maakten we op dat hij te weinig kluitjes en riet zou hebben voor de honderden bezoekers. Daarnaast zou de benodigde vijver een legionellahaard kunnen blijken. Én hoewel we het normaal niet zo nauw nemen met de volksgezondheid zou het jammer zijn als er al mensen dood gaan voordat we ook maar een mast de grond in hebben.’ Aldus Richard Isaac Van Metingen.

Bezoekers van de infomarkt zijn ondanks de vele tekortkoming volgens Tennet en het RIVM laaiend enthousiast zo verteld Robin van Genderen: ‘Er hing een hele goede energie in de zaal, van spanning was geen sprake’. Toen ik met één van de mensen van EZ sprak leek er zelfs een vonk over te springen, wat zeg ik, het was alsof de ene 380KV de andere 380KV lijn raakte, zoveel vonken. We bleken een gezamenlijke passie voor natuur en weids uitzicht te hebben. De contactpersoon van EZ vertelde me dat ze een flinke strook bos gaan kappen dus met dat weidse uitzicht zit het wel goed. De masten worden daarnaast zo hoog dat als je dichtbij bent je er zo onderdoor kijkt.’

Het nieuwe tracé deed in eerste instantie veel stof opwaaien. De keuze laat zich simpel verklaren volgens de eerder genoemde Netty Stroom: ‘we proberen een lijn altijd in te passen in de omgeving. Waar past een 380KV verbinding nu beter dan vlak bij de Voltastraat en de Wattstraat.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *