[TWEETS] Hoe verliep de eerste informatieavond? Is Oosterhout wijzer geworden?

Tennet avond 026

Vanavond was de eerste informatieavond van TenneT. Lees hier waar er zoal over gesproken werd tijdens de avond. Later zal er op OokvanWosterhout meer verschijnen, waaronder een foto-overzicht. Op veel vragen zijn werd nog geen gegeven. Hier een overzicht wat er zoal op Twitter rond deze eerste info-avond speelde.

Ontvangst en begin avond
Buiten stond een stand van het actiecomité waar men zich kon registeren voor de vereniging tegen de hoogspanningsmasten. Kwart voor 7 werd door kinderen uit de buurt ‘Red het bos en de dieren’ gezongen, het officieuze strijdlied tegen de masten. Na het lied kwam iets voor 19.00 kwam ook nog Sinterklaas langs met een ‘gepeperd’ gedicht voor TenneT en economische zaken. Ook de politie was ruim aanwezig omdat er veel mensen werden verwacht.

De avond zelf: verschillende plekken voor vragen
De avond zelf was in twee zalen opgedeeld, hier kon men zich laten informeren over de stand van zaken. De mensen waren goed voorbereid en schroomde niet om lastige vragen te stellen.

Wat antwoorden die werden gegeven
Sommige dingen werden wel duidelijk, maar veel vragen blijven staan. Waarom hier in Oosterhout? Waarom niet onder de grond?

 

Toon avond: teleurstelling en welles/nietes spel
Op de avond waren de medewerkers van TenneT en EZ scherp, haarfijn wisten ze mensen door te verwijzen naar andere medewerkers of te verwijzen naar formulieren.

 

Morgen: tweede kans om vragen te stellen
Morgen is er een tweede avond. Er is tijd en ruimte voor het stellen van vragen. Er zullen twee sessies zijn: om 19.00 en 20.30.

Binnenkort komen er meer artikelen over de infoavonden van TenneT en EZ. Blijf OokvanWosterhout volgen via Twitter en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *