[FILM] Prijswinnaar Cannes 2014 – Pride – deze week in Filmhuis

Niet alleen Pride draait deze week, ook Pijnstillers, Under the Skin, Infiltrant en Kleine Anna & lange oom zorgen voor een ruime keus. Bezoek het Filmhuis aan het gezelligste plein van Oosterhout: de Heuvel.

PRIDE Pride speelt zich af in de zomer van 1984. Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen. Ze stuiten op een probleem: de bond lijkt zich te schamen om hun steun te ontvangen. Een inspirerende komedie gebaseerd op een bijzonder waargebeurd verhaal.

Pijnstillers naar het gelijknamige boek van Carry Slee gaat over Casper. Hij kent zijn vader niet. Als hij ontdekt dat zijn moeder kanker heeft, besluit hij zijn vader te gaan zoeken…

Infiltrant vertelt over Sam, kind van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Wanneer Sam voor zijn werk moet infiltreren in een Marokkaanse drugsfamilie, komt hij in aanraking met een gevoel wat hij altijd heeft gemist; hij voelt zich thuis. Hoe langer hij zich in de kringen van deze familie begeeft, des te meer hij een gevoel van broederschap, van een echte familie ervaart. Sam raakt verwikkeld in het grootste dilemma van zijn leven; waar ligt zijn ware loyaliteit?

Under the skin met Scarlett Johansson als mysterieuze jonge vrouw. Ze verleidt en neemt de mannen mee  naar een onbekende wereld die  uw verbeelding tart.

Kleine Anna & lange oom is een Zweedse animatiefilm. Zes herkenbare verhaaltjes die Anna samen met lange oom beleeft.

Tenslotte zullen er op zondag 14 december vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur tijdens Pieken met Kunstlicht oude winterse beelden van Oosterhout in de Filmzaal vertoond worden. De zaal is dan vrij toegankelijk voor iedereen. Daarna kunt u nog even nagenieten met een glaasje glühwein voordat u zich weer op de Heuvel begeeft.

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl.

 Weekoverzicht films

weekoverzicht10-14dec

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *