Carnaval in zicht: zondag is het weer Kaaise Dweildag!

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Zondag is het weer zover, de Kaaise Dweildag is in Oosterhout! Meer dan 30 bands komen aanstaande zondag optreden in en om de Klappeijstraat.Met de 30e Kaaise Dweildag kan Oosterhout zich langzaamaan weer klaarmaken voor Carnaval in Kaaiendonk. Stichting De Gangmaokers heeft een behoorlijk programma opgezet met onder andere een defilé en onderscheidingen.

Poster Kaaise Dweildag
Poster Kaaise Dweildag

Defilé
Voorafgaand aan het spektakel in de binnenstad vindt eerst de aankomst plaats van onze Miss Tineke in La Cantina, gevolgd door een optreden van de Koele Band om 12:50 uur. Na het optreden gaan alle deelnemende dweilbands om 13:11 uur in defilé vanuit La Cantina via de Mathildastraat over de Keiweg en door de Kerkstraat naar de Markt waar wethouder Willemsen  de Kaaise Dweildag zal openen.

Uitreiking
Vanaf 18:00 uur zullen alle muziekkapellen zich weer verzamelen in La Cantina, waar om 18:25 Prins Mienus XII zal arriveren. Dan zal in de finale bekend worden gemaakt welke band de trotse winnaar zal zijn van de “Jan Melis Publieksprijs” en welke kapel de “Kaaise Dweilcup 2015” wint.

Feest in de Klappeijstraat: hossen in de stad
Naast de traditie van alle blaaskapellen, organiseren de Kaaiendonkse kroegen vaak zelf ook nog activiteiten. Dit kunnen speciale acties zijn, optredens en andere carnevaleske zaken. Verkleed komen is wel zo leuk, dus trek je carnavalspak vast van de plank en feest mee!

Wie: Oosterhouters met een hart voor Carnaval
Wat: Kaaise Dweildag
Waar: Oosterhoutse binnenstad, Klappeijstraat en omliggende horeca

Bekijk hier onze video van vorig jaar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *