[FILM] Bekroonde films deze week in het Filmhuis

Mommy, Marie Heurtin, Whiplash en de animatiefilm Johan en de Verenkoning. We zien u graag in ons Filmhuis op de Heuvel.

Voor de muziekliefhebbers is Whiplash een absolute aanrader. Een vastberaden jonge jazzmuzikant, wil de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante en gevreesde muziekdocent ontdekt het talent en zorgt dat hij in zijn jazz-ensemble terecht komt.  Onder invloed van de tirannieke leraar wordt het streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie.

Mommy, de vijfde film van de slechts 26-jarige Xavier Dolan (Les Amours Imaginaires, Laurence Anyways), is een prachtig en warm portret over de intense band tussen moeder en zoon.

Marie Heurtin vertelt het waargebeurde verhaal van Marie in het Frankrijk van eind 19e eeuw. Marie, doof en blind wordt door haar ouders bij het Larnay Instituut ondergebracht. De zusters weten geen raad met haar. Zuster Marguerite (Isabelle Carré)  is echter vastbesloten om de onaangepaste Marie te leren communiceren.

Johan en de Verenkoning:  het avontuur van een kind dat één grote wens heeft: zijn mama vinden.

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl.

WHIPLASH

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *