[FILM] Docu, science fiction, franse film en een kinderfilm…

Deze week weer een gevarieerd programma. De bekroonde documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum, de science fiction film Insterstellar en Franse film Marie Heurtin. Kinderen vanaf zes jaar kunnen Johan en de Verenkoning bezoeken.

Interstellar volgt een groep ontdekkingsreizigers in hun zoektocht naar een plek in de ruimte waar de mensheid kan voortbestaan. De regie is in handen van de bekroonde filmmaker Christopher Nolan die een cast van Oscar winnaars om zich heen heeft verzameld.

Marie Heurtin vertelt het waargebeurde verhaal van Marie in het Frankrijk van eind 19e eeuw. Marie, doof en blind wordt door haar ouders bij het Larnay Instituut ondergebracht. De zusters weten geen raad met haar. Zuster Marguerite (Isabelle Carré)  is echter vastbesloten om de onaangepaste Marie te leren communiceren.

Het nieuwe Rijksmuseum is het resultaat van tien jaar filmen door Oeke Hoogendijk achter de gesloten deuren. De verbouwingsperikelen en de fietsonderdoorgang blijven niet onvermeld, maar het accent ligt ook op de hoofdzaak: de kunst, al die jaren grotendeels opgeslagen in onafzienbare depots in de polder, en de mensen achter die kunst.

Johan en de Verenkoning:  het avontuur van een kind dat één grote wens heeft: zijn mama vinden.

Kaarten ( €8,50 en kinderfilm €6,00) verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

 

INTERSTELLAR: donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 januari om 19.15 uur zondag 18 januari om 20.15 uur
INTERSTELLAR: donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 januari om 19.15 uur
zondag 18 januari om 20.15 uur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *