Een avondje Klezmer in de Schelleboom!

© Schelleboom
© Schelleboom

Klezmajeur speelt: A Mentsh

Volksmuziek uit Oost-Europa, met invloeden van Arabische muziek, bedoeld voor feesten, en om op te dansen, om vrolijk mee te zijn en toch vol van meeslepende melancholie, voortvloei-end uit de mystiek van het Chassidisme. Dat is Klezmer ten voeten uit.

Volg Yankele, lang geleden geboren in Litouwen, met ons in zijn zoektocht naar wat een ‘Mentsh’ is. Op zijn reis door het leven komen we de grote levensthema’s tegen, begeleid door soms opzwepende, soms ingetogen muziek, als door een emotionele achtbaan. Muzikaal maakt u kennis met Roemeense dansen, met een traditionele dans van de Zwarte Zee, en vele smaken volksmuziek. Historie verbindt zich met een persoonlijke zoektocht, met als eindconclusie dat we niet genoeg hebben liefgehad, en dat nog veel meer gaan doen.

Klezmajeur neemt u mee op deze reis, met zang, viool, klarinet, accordeon, en contrabas.
Zoals een luisteraar zei; ‘Deze muziek opent mijn hart.’
Of zoals een andere reactie zei: ‘Jullie harmonisch samenspel en enthousiasme ontlokte het doorgaans rustige publiek geestdriftig bijval.’

Zaterdag 28 februari, 20.15u
Entree € 17,50 incl koffie vooraf en een pauzedrankje
Theater de Schelleboom, Mathildastraat 37a, Oosterhout
Reserveren kan via www.deschelleboom.nl of op 0162-437165

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *