[FILM] Filmhuis: vier films en nieuwe expositie

Maar liefst drie prijswinnende films, een winterse kinderfilm en een expositie met de titel ‘Gestaald gevoel’ . Bezoek ons Filmhuis op de Heuvel en laat u verrassen.

Coming Home is geïnspireerd op de roman van Yan Geling: ‘The Criminal Lu Yanshi. De film volgt de Chinese dissident Lu Yanshi van 1920 tot 1990. Hij wordt gescheiden van zijn familie en naar een werkkamp gebracht. Als hij na twintig jaar terugkeert naar huis, komt hij er achter dat zijn vrouw aan amnesia lijdt.

Of horses and man is een komisch drama over het leven in een onherbergzame IJslandse vallei. De gedrongen, maar ijzersterke IJslandse paarden hebben net zoveel karakter en ballen als hun bazen.

Solan & Ludwig en de sneeuwmachine gaat over Ludwig die droomt van een witte Kerst… Uitvinder Reodor besluit daarom ’s werelds krachtigste sneeuwkanon te maken. Helaas belandt de uitvinding in handen van de uitgever van de lokale krant, die snode plannen heeft.  Aan Solan en Ludwig de belangrijke taak om Freeman te stoppen.

Gouden Kalf winnaar Ne me quitte pas, keuze van exposant Helen Vergouwen. Zij zal deze film op zondagavond inleiden. In een klein dorp aan het einde van België delen de Vlaamse Bob en de Waalse Marcel met verve eenzaamheid, humor en drankzucht. De openheid van de hoofdpersonen is confronterend en pijnlijk maar ook vermakelijk en charmant. Ook over Helen Vergouwen zelf zal tijdens haar expositie een film in de foyer van het Filmhuis gedraaid worden. De documentaire ‘Staal’.  Een intiem portret van dertig minuten over hoe zij haar kunst aan de man probeert te brengen.

Kaarten ( €8,50 en kinderfilm €6,00) verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhuis, alle vestigingen van Theek 5 in Oosterhout en Dongen of via www.filmhuisoosterhout.nl. Het  Filmhuis is gevestigd aan de Heuvel 27, 4901 KB  Oosterhout.

Of horses and men, deze week in Filmhuis Oosterhout
Of horses and men, deze week in Filmhuis Oosterhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *