Première Staal en expositie Gestaald gevoel in Filmhuis

Helen Vergouwen en haar zoon Errol/  © Roland Rutten Photography
Helen Vergouwen en haar zoon Errol –
© Roland Rutten Photography

Gistermiddag was de première van de documentaire Staal, die over kunstenares Helen Vergouwen gaat, van Lennard Schoonheim in het Filmhuis. Naast dat de film over de kunstenares in première ging, was ook meteen de opening van de expositie ‘Gestaald Gevoel’. 

In de documentaire krijg je een kijkje in het leven van Helen Vergouwen, een kunstenares die kunst maakt van staal. Maar het belangrijkste wat je ziet is haar persoonlijkheid, wat de film niet een ‘gemaakt’ verhaal maakt.

Schoonheim gebruikt de techniek “fly on the wall”, dat betekent dat camera onopvallend filmt, daar staat wel tegen over dat voorbereiding en gewenning een vereiste is. De gefilmde persoon moet echt wennen aan de camera waardoor die uiteindelijk ‘verdwijnt’ in de ogen van de persoon.

De bezoekers waren positief over de documentaire, ze waren het er allemaal over eens dat Helen precies zo is zoals in de film.

Na de première werd de expositie die te zien is in het Filmhuis geopend, vele werken van Vergouwen zullen daar te aanschouwen zijn.

De expositie is te bewonderen tot 22 maart 2015.

Lennard Schoonheim/ © Roland Rutten Photography
Lennard Schoonheim – © Roland Rutten Photography

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *