[OPINIE] Het gaat beter met de Klappeij

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography

Een jaar geleden waren het nog zware tijden voor de ondernemers in de Klappeijstraat, een negatief imago, strengere regelgeving en groeiende leegstand. Tel daar ook nog de negatieve uitstraling door verschillende knokpartijen bij op en je hebt een uitgaansstraat die aardig wat te doen heeft.

En de laatste maanden lijkt het beter te gaan. Er komen meer mensen, ook op de vrijdag ervaar ik, en de sfeer lijkt beter te worden. Afgelopen carnaval was natuurlijk een hoogtepunt daarin. Veel bezoekers op bijna alle dagen (de donderdag viel in een aantal kroegen tegen) en een goede sfeer. Met name La Cantina draaide erg goed en de tent stond vaak gezellig vol.

Ook bij Ongewoon was het druk, met veel jongeren. Wat me wel opviel was dat bij de generatie van meisjes die nu 16 jaar zijn, ‘carnavalesk verkleed’ gaan bijna hetzelfde is als zo min mogelijk kleren aan doen. En dat is in de winter toch niet erg prettig lijkt me.

Zo krabbelt de Klappeijstraat weer op, maar is er nog steeds de zorg van de leegstand. Met de wetenschap dat de Fever ook nog steeds te koop staat en de vorige overname niet door ging, heeft het uitgaansgebied nog wel een impuls nodig. Een verdere concentratie van de cafés zou een optie kunnen zijn.

Momenteel heb je buiten het echte centrum nog de Salerno, aan de Leijsenhoek. Een café dat een eigen doelgroep bedient, maar wel midden in een woongebied ligt. En ik hoor steeds meer geluiden van overlast door de Salerno. Jonge gasten die het blijkbaar binnen niet geheel naar hun zin hebben en dus maar buiten herrie gaan lopen schoppen, met flessen sterke drank die ze als de fles leeg is tegen de muur kapot gooien. Politie zie je er nauwelijks, want die focussen zich op de Klappeijstraat.

Dan kunnen we twee vliegen in een klap slaan, verplaats de Salerno naar de Klappeij. Je vult daarmee een gat in de Klappeij op, en je haalt de overlast van de Salerno weg uit een gebied waar eigenlijk ook geen kroeg meer past gezien het grote aantal woningen.

Tegelijkertijd blijft ook de Markt in ontwikkeling. Blijkbaar is er een nieuwe eigenaar voor het pand van d’Apotheek, dus hopelijk wordt ook die locatie snel ingevuld. Als dat het geval is, hebben we in Oosterhout weinig te klagen over horeca. Je kunt gezellig eten, in verschillende stijlen. Nu de lente begint kunnen we straks ook weer plaatsnemen op een van de vele terrasjes en uitgaan in een van de kroegen. Al met al blijft er dus nog leven zitten in het Oosterhoutse uitgaansgebied.

Een gedachte over “[OPINIE] Het gaat beter met de Klappeij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *