[SPORT] VV Oosterhout nadert de concurrentie

Logo VV Oosterhout
VV Oosterhout

VV Oosterhout speelde deze zondagmiddag uit in Tilburg tegen SC ‘t Zand dat in de middenmoot staat. Het verschil in punten voor aanvang wedstrijd was negen punten in het voordeel van de Tilburgers. Dat was niet te zien op het veld. VV Oosterhout begon fel aan de wedstrijd en had al na twee minuten op voorsprong kunnen staan. Yeswindum Gire schoot vrij voor het doel net naast. Na 8 minuten kopte Ferry Jansen net naast na een goed genomen hoekschop van Ron Heijmans. Een minuut later knalde Jeffrey van Baal de bal net over het doel. VV Oosterhout bleef de aanval zoeken en was heer en meester het eerste kwartier op het slecht bespeelbare veld. Dat resulteerde in de 18e minuut in een voorsprong voor VV Oosterhout. Door snel om te schakelen van verdediging naar aanval kwam na een splijtende pass van Robin Versluis, Jeffrey van Baal vrij voor de doelman en schoot zo de 0-1 binnen. Met dit doelpunt werd SC ’t Zand wakker geschud en VV Oosterhout moest in de verdediging.

Nadat de scheidsrechter enkele kleine overtreding in het strafschopgebied door de vingers zag kon hij in de 27e minuut niet anders dan een strafschop toekennen. Bij een hoekschop werd een SC ’t Zand-aanvaller tegen de grond gewerkt, dus een terechte beslissing van de scheidsrechter. De strafschop werd feilloos ingeschoten en de 1-1 stond op het scorebord. Na deze treffer gingen beide ploegen steeds slordiger spelen en ontstond er een wedstrijd waar verkeerde passes meer regel waren dan uitzondering en ging men de rust in met 1-1. In de tweede helft een beter SC ’t Zand dat VV Oosterhout 45 minuten lang onder druk hield. Toch kwam VV Oosterhout weer op voorsprong door een van de spaarzame aanvallen. Het was Jeffrey van Baal die zijn man omspeelde en afgemeten pass gaf op Noël Sipkens, zijn inzet werd nog van de lijn gehaald, maar de rebound werd door Ferry Jansen onhoudbaar achter de doelman geschoten. De druk op het VV Oosterhout doel werd na deze treffer nog groter. De verdediging hield lang stand, maar moest in de 88e minuut toch de gelijkmaker incasseren. Bij een hoekschop wilde de bal maar niet weg en in een scrimmage werd de bal van dichtbij in het doel geschoten. Aan deze uitslag had VV Oosterhout niets. Men rechte de rug nog eenmaal om zo de drie belangrijke punten mee terug naar VV Oosterhout te nemen.

In de 92e minuut was het zover. Een snel genomen vrije trap van Guston Remie op Jeffrey van Baal. Deze zag de opkomende Stijn Biemans, gaf een prima pass en zo kon Stijn Biemans de 2-3 binnen schieten. Door deze tweede overwinning op rij komt VV Oosterhout weer een stap dichter bij de concurrentie tegen degradatiestrijd. Een paar weken geleden was de situatie bijna uitzichtloos, maar door deze overwinningen doet VV Oosterhout weer volop mee voor rechtstreekse handhaving in de tweede klasse. Volgende week speelt VV Oosterhout uit tegen Madese Boys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *