[ANALYSE] Met welke gebieden concurreert de Oosterhoutse binnenstad?

© Joeri van Etten
Arendshof © Joeri van Etten

Winkelen in Oosterhout is een hot topic. Heeft winkelen fysiek nog toekomst? Onderzoeksbureau BRO onderzocht de winkelcentra in de Amerstreekregio. En kwam met opvallende analyses en cijfers. OokvanWosterhout zal de komende weken opvallende aspecten uitlichten in verschillende overzichten.

Winkelgebieden Amerstreek
Oosterhout heeft vier duidelijke winkelkerngebieden. Naast het stadscentrum zijn er de wijkwinkelcentra Arkendonk en Zuiderhout. De woonboulevard aan de Meerstoel is ook een kernwinkelgebied.

In de andere gebieden in de Amerstreek zijn de winkelcentra vooral in de kernverzorgende centra te vinden. Oosterhout lijkt dan ook een uitzondering met vier winkelgebieden in de stad.

Afbeelding uit BRO Rapport
Afbeelding uit BRO rapport (p. 19)

Concurrentie buiten Amerstreek
De concurrentie voor de winkelgebieden in Oosterhout is groot. Er zijn dan ook genoeg alternatieven: westelijk is de binnenstad Breda om de hoek en heeft Roosendaal bijvoorbeeld Rosada. Richting het noorden kom je al snel Dorderecht en Rotterdam tegen die grote winkelgebieden hebben. Oostelijk zijn Tilburg en de binnenstad van ’s-Hertogenbosch relatief dichtbij. Winkelgebieden die aan het groeien zijn en in aantrekkelijkheid toenemen.

Verder ervaart de meubelboulevard aan de Meerstoel sterke concurrentie van de woonboulevard in Breda die een grootschalige concentratie heeft.

19-2
Afbeelding uit BRO rapport (p. 19)

De afbeeldingen komen uit het rapport van BRO wat eerder dit jaar werd gepresenteerd. Het rapport valt hier te vinden.

Een gedachte over “[ANALYSE] Met welke gebieden concurreert de Oosterhoutse binnenstad?

  • 11 juli 2015 om 17:21
    Permalink

    In de analyse is één groot winkelgebied niet meegenomen.
    Dat is het gebied waar ik nu dit bericht mee schrijf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *