Filmtip of afrader: Cinderella!

Weet je niet welke film je moet kijken deze avond? Madelon van The Book Diaries recenseert voor haar blog vaak films en deze keer is Cinderella aan de beurt!Cinderella

Titel: Cinderella
Genre: Sprookje, romantiek
Director: Kenneth Branagh
Met o.a.: Lily James, Cate Blanchett en Richard Madden
Verschenen: maart 2015
Duur: 105 minuten

Wie kent het verhaal van Cinderella niet? Het is een populair sprookje dat we in Nederland kennen als Assepoester. Ik hou wel van sprookjes en ik wilde deze film dan ook enorm graag zien. Dus toen ik hem op Popcorn Time zag verschijnen, ben ik hem meteen gaan kijken.

Ik ben nooit echt heel erg fan geweest van het verhaal van Cinderella, maar na deze film is dat wel een beetje anders. Dit was zo leuk opgezet en zo mooi gemaakt! Ik ga deze film zeker weten nog vaak kijken. Het volgt het klassieke verhaal van Assepoester en de film ademt ook de sfeer uit van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Hoewel het het verhaal volgt, zitten er wel wat eigen invullingen in en een leuke vlaag humor zo nu en dan.

De cast is erg goed. Wat onbekende namen, maar iedereen speelt zo enorm goed. Het is echt super! Daarnaast vind ik de prins ook echt leuk. Er is gelijk een goede chemie tussen hem en Cinderella en dat maakt het geheel enorm prettig om naar te kijken.

De film vind ik verder (grotendeels) goed gemaakt. Alle special effects zijn erg mooi, de locaties zijn super, het licht is mooi… het is bijna allemaal helemaal perfect. Op één ding na. Op een gegeven moment rijdt Ella op een paard keihard door het bos zonder zadel en hoofdstel. Die meid heeft zo niet echt door het bos gereden natuurlijk. Ze hebben daar speciale zadels en hoofdstellen voor die je naderhand makkelijk kunt wegshoppen. Alleen wat gebeurde hier? Soms is het te duidelijk dat Ella teugels vast heeft. Het grootste deel van de tijd heeft ze de manen van het paard vast om te verbloemen dat ze ook teugels vast heeft, maar het gebeurt een paar keer dat je duidelijk ziet dat ze ‘onzichtbare’ teugels vastheeft. Dat zag er een beetje stom uit, haha, al zullen er waarschijnlijk niet veel mensen zijn die het opvalt, haha.

Ik zei al dat ik de special effects echt tof vind. Op een gegeven moment worden de muizen de paarden voor de koets en hoe die transformeren is gewoon zelfs schattig. En het is gewoon echt prachtig gemaakt, het ziet er totaal niet nep uit!

Ik wil deze film heel graag 4,5 sterren geven. Ik vond hem echt super. Mooi gemaakt, goed gecast en gespeeld, leuk script en een heerlijke sfeer. Ik heb er absoluut van genoten en zal hem zeker nog vaker kijken!

beoordeling-45-ster-e1432924860611Handtekening madelon

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *