Filmtip of afrader: Insurgent

Titel: Insurgent
Genre: Actie, AvontuurInsurgent
Director: Robert Schwentke
Met o.a.: Shailene Woodley, Theo James en Ansel Elgort

Verschenen: maart 2015
Duur: 119 minuten

Toen ik eindelijk de trailer van Insurgent zag, was ik diep teleurgesteld. Ik vond de trailer echt helemaal niks en ik herkende er niks van het boek in. Vervolgens hoorde ik zeer wisselende reacties over de film zelf en besloot ik hem niet in de bioscoop te gaan kijken. Maar nu hij eindelijk uit is op DVD, moest ik hem meteen kijken.

Wat viel deze film me tegen. Ik weet dat het boek en de film natuurlijk twee op zichzelf staande dingen zijn. En een boekverfilming hoeft van mij echt niet letterlijk op het boek te lijken, maar ik herkende in deze film bijna helemaal niks uit het boek. Ik had geen enkele keer een beetje het gevoel van herkenning. Natuurlijk zaten er wel een paar dingen in, maar ik vond het grotendeels niet hetzelfde.

Buiten het feit dat het niet aansloot op het boek, vond ik de film ook gewoon niet sterk. In Divergent werd er heel goed een sfeer gevangen die echt goed overkwam. Nu was die sfeer helemaal weg. Ik had het gevoel dat ik Tris ineens niet meer kende en ik vond ook de verhaallijn niet goed. Het ging van de hak op de tak en het was maar heel minimalistisch uitgewerkt.

Het eind vond ik ook niet zo goed. Het eind van het boek is een ontdekking en dat is best schokkend. Terwijl in de film die hele ontdekking deels gewoon niet wordt weergegeven en wat er wel van wordt weergegeven, vind ik heel slecht gemaakt. En het echte eind was zo afgewerkt dat het makkelijk het eind van de serie kan zijn. Het was zo’n ‘nu is alles weer goed’-einde, terwijl er nog twee hele films achteraan moeten komen.

Ook de kwaliteit van filmen vond ik deze keer erg slecht. Divergent was super goed gemaakt, maar hier vond ik sommige dingen gewoon enorm nep. Enkele geweren die ze vast hebben zien er nep uit. Op een gegeven moment zit Tris in een vliegend, brandend huis en dat was zo slecht gemaakt. Je ziet overduidelijk dat het gemaakt is met een green screen en dat vond ik echt een enorme dooddoener.

Ik geef deze film 2,5 ster. Ik mis de hele sfeer en ik heb het gevoel dat het hele verhaal verpest is. De film was nep en de verhaallijn voelde incompleet. Erg jammer. Hopelijk worden de laatste films wel fenomenaal.

beoordeling-25-ster Handtekening madelon

 

 

 

The Book Diaries is een vrolijke blog met de focus op boeken, maar ook films en lifestyle komen voorbij. Je kan Madelon volgen via Facebook en haar website om als eerste haar blogs te zien!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *