Kaaiendonk serveert: een nieuw carnavalsseizoen!

© Jeff Maanders
© Jeff Maanders

Inclusief onthulling van de nieuwe insigne

Dit jaar zal op zaterdag 7 november het carnavalsjaar geopend worden door middel van een ceremonie op de Markt in Kaaiendonk (Oosterhout). Vanaf 10.50 uur zullen de leden van de Oosterhoutse Carnavals Stichting de Smulnarren (OCS), het Genootschap der Volledigen en het Kaais Klompleet arriveren bij het beeld Hatsiekedee op de Markt. Vervolgens zal het nieuwe carnavalsinsigne onthuld worden, na een toespraak van Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XII. Bij het beeld Hatsiekedee zal een kranslegging verzorgd worden. Wie dit jaar het eerste insigne voorgeschoteld krijgt, is natuurlijk nog een goed bewaakt geheim. De feestelijke ceremonie wordt afgesloten met een gratis Klunch in Café Oud Brabant, toegankelijk voor alle Oosterhouters.

Het Genootschap der Volledigen is een select Kaaiendonks gezelschap die, spaarzaam als zij zijn, het voor elkaar hebben gekregen alle carnavalsinsignes vanaf het begin van de Oosterhoutse Carnavalsviering 1956 te vergaren. Voor meer informatie over dit gezelschap kunt u kijken op hun website: www.volledigen.nl Het Kaais Klompleet zijn een wat breder gezelschap die alle Kaaiendonkse carnavalsinsignes vanaf 1978 hebben weten te bemachtigen.

De Kranslegging en de Onthulling van het carnavalsinsigne 2016 worden omlijst met muziek van onder andere Hofkapel de Smulnarren en de Jeugdhofkapel. Samen met de Dansmariekes zorgen zij voor het nodige vermaak op muziek- en dansgebied. En net als ieder voorgaand jaar wordt het insigne op ludieke en carnavaleske wijze onthuld. Het carnavalsinsigne 2016 is ontworpen door ‘oud-Joanuske Vatoan’ Ludwig Willart en is direct na de onthulling voor slechts € 3,50 te koop tijdens de Klunch in Café Oud Brabant. Op zaterdagavond kunt u het insigne kopen tijdens de Kaaikwèkavond die dit jaar in de Nieuwe Bussel plaats vindt.

Op de Elfde van de Elfde-viering zal het insigne te koop zijn in Café de Kloek en bij Leden van de Raad van 11. Vanaf vrijdag 13 november kunt u ook terecht bij de Oosterhoutse Feestwinkel (Arendshof 83) en Café de Beurs. Begin januari 2016 zullen vele overige cafés de insignes ook gaan verkopen.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *