[NIEUWS] Verwarring over kerstmarkt

© Roland Rutten Photography
© Roland Rutten Photography (Foto Kerstmarkt 2014)

Gisteren is wat verwarring ontstaan door twee leerlingen van het mgr. Frencken College, door een evenement dat zij op Facebook hebben aangemaakt.

Wij spraken met Britt Tempelaars, een van de leerlingen. Britt en haar partner Maxime krijgen op de kerstmarkt een eigen tentje genaamd Decembra en maakten een evenement aan vanwege hun profielwerkstuk. ‘Wij hielden een enquete onder de jongeren, en daaruit bleek dat de meesten helemaal niets van de kerstmarkt af wisten. Daar schrokken wij van’.

Na wat overleg met hun begeleidster hebben zij uiteindelijk dit evenement aangemaakt om de kerstmarkt te promoten. Al snel gaven meer dan duizend mensen aan dat ze zouden komen en werden de twee aangezien als de organisatie. Vele bedrijven en Oosterhouters willen een kraam, maar daar gaan zij niet over.

‘Ik snap de verwarring wel, want er staat nog maar weinig info op Facebook. Maar daar ben ik mee bezig’. Over ongeveer anderhalve week kunnen de twee leerlingen waarschijnlijk meer informatie op Facebook zetten over het huren van kramen, het evenement zelf et cetera.

De kerstmarkt die sinds 2014 wordt georganiseerd op de Heuvel is nog niet zo bekend in Oosterhout, maar gezien het animo zal het een groot feest worden.

Wij van Ook van Wosterhout houden je op de hoogte.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

5 gedachten over “[NIEUWS] Verwarring over kerstmarkt

 • 9 november 2015 om 14:51
  Permalink

  Deze week zal er uitgebreid aandacht besteed worden rondom de activiteit Pieken met Kunstlicht op 12 december van 13 uur tot 21 uur op de Heuvel in Oosterhout. Centraal staat het kunstzinnig uiting geven van de verschillende ruimtes op de Heuvel, waarbij wordt samengewerkt met het Filmhuis, de Vrijheid, Santarun Oosterhout en anderen.

 • 30 oktober 2015 om 17:14
  Permalink

  Er is op 12 december wel een kerstmarkt. Het gaat hier om een kerstmarkt die plaats vindt in de St Jan Basiliek. Dit doen zijn in samenwerking met de Rens Joosen Foundation. Het klopt inderdaad dat de Santa Run ook op deze dag zal plaats vinden.

 • 30 oktober 2015 om 16:04
  Permalink

  er is op 12 dec geen kerstmarkt in Oosterhout
  dit is een Kerstmannen run
  jammer dat er vermeld wordt als een kerst makt er komen maar ongeveer 7 kramen te staan
  er is wel een kerstmarkt op 20 dec op de markt van Oosterhout
  hier zijn nog kramen vrij rond de kerk waar ook diversen anderen dingen nog gedaan gaan worden
  voor meer info marktenevents@gmail.com

 • 27 oktober 2015 om 13:48
  Permalink

  Graag zou ik op de hoogte willen worden gesteld
  Als er meer duidelijkheid is met betrekking tot het huren van een kraam deze dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *