[NIEUW!] Vintage en toch nieuw: Tante Betje

Betje 001
© Roland Rutten Photography

Misschien was het je al opgevallen er is een nieuwe winkel te vinden op Heuveleind: genaamd Tante Betje. Een winkel die zich specialiseert in kleding in de vintage stijl. Wij konden het natuurlijk niet laten om langs te gaan en spraken met eigenaresse Lies Vervooren!

Tante Betje oogt bij binnenkomst als een frisse en gezellige zaak. Ik word meteen welkom geheten door Lies en voor je het weet heb je een kop koffie en zit je lekker aan de ‘stamtafel’. Lies waarschuwt me voordat we van start gingen met het interview: ‘ik ben wel een kletskous. Mijn moeder noemde me altijd Tante Betje, omdat ik altijd lekker veel praatte’. De naam past dus echt bij de zaak.

Tante Betje is niet een zaak wat je zo snel ziet in zo’n stadje als Oosterhout. Ik vraag me dan ook af hoe ze op het idee is gekomen. ‘Dat is een leuk verhaal. Ik heb altijd gewerkt in de reclame en op een dag stapte ik een winkel binnen die ook kleding in deze stijl verkocht. Ik dacht meteen: dit past bij mij!’. Ze begint nog enthousiaster te vertellen en ik word er zelf ook vrolijk van. ‘Ik zei het tegen die eigenaresse en toen zei zij dat ik het gewoon moest gaan doen!’. En de rest is geschiedenis en is Oosterhout een prachtige zaak rijker.

De tijd strijkt lekker voorbij en ze geeft een tour door de collectie. Allemaal merken die zich inzetten voor duurzaamheid en het niet laten maken in een land waar de arbeidsomstandigheden slecht zijn.Tante Betje 004 (Medium) Zo is de zaak zo goed als opgebouwd uit hergebruikte spullen. We hebben het ook over ondernemen en ze is daar heel duidelijk over: ‘Ik vind het heel belangrijk om persoonlijk te zijn en mee te denken met je klanten. Als een klant een specifieke wens heeft dat je dan op zoek gaat voor die klant. Een tevreden klant is zo belangrijk!’.

En de klanten zijn tot nu toe erg tevreden en Lies heeft al vele leuke verhalen die plaats vonden in de zaak. Helaas moest ik afsluiten en stelde ik de laatste vraag: voor wat voor type vrouwen is deze winkel? Ze zegt met een glimlach: ‘voor de vrouw die zichzelf wil zijn, die vrolijk in het leven staat’.

Ik ging met een goed gevoel naar huis en weet zeker dat het een goede toevoeging is voor de stad.

Je kunt Tante Betje volgen via Social Media en via de website!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *