[NIEUWS] “Parkfeest wordt nog beter!”

© Parkfeest
© Parkfeest

Op vrijdag 11 maart 2016 was er een persvoorlichting door Stichting Parkfeest over de algemene plannen van het parkfeest en het programma van de vrijdag en de zaterdag. Een aantal updates waren opvallend: de podia komen naast elkaar te staan, Slotpark Oost wordt knusser en het programma op zaterdag zal uitgerekter zijn. De goede dingen van voorgaande jaren zijn gebleven: de line-up van vrijdag staat geheel in het teken van tribute-bands (de ‘Tribute Night’), terwijl de zaterdag grote namen kent met dit jaar rapper Ali B, de Britse reggaeband UB40 en de Haarlemse band Chef’Special. De zondag blijft een familiedag, maar hier wordt later nog meer over bekend gemaakt.

Wat verandert er?
Stichting Parkfeest heeft absoluut niet stil gezeten. Ze hebben opnieuw gekeken naar wat wel en wat niet werkte. Zo hebben ze besloten in Slotpark West de podia naast elkaar te zetten, zodat het publiek makkelijker een keuze kan maken en de plekken voor geluid en licht-controle (de zogeheten ‘front of house’) kunnen worden gebundeld. Verder is er meer aandacht voor eten (denk aan het Eerst Eten-laantje) en zijn er meer ingangen. Aan de andere kant van de slotlaan – in Slotpark Oost – zal alles knusser zijn opgesteld en is er veel meer ruimte voor straattheater. Ook komt er grotere aandacht voor het derde podium.

Wat gebeurt er op vrijdag?
De vrijdag opent om 18:00, begint z’n eerste optreden om 19:00 en eindigt om 23:45. Dit betekent vijf uur genieten van tribute bands. Musest-001De eerste band is ‘Musest’ uit Gorinchem met een tribute naar Muse. De tweede band – het fanatieke ‘Ziggy Floyd’ – komt uit Oosterhout, is zoals je merkt een tribute aan Pink Floyd en beleeft een primeur om voor de eerste keer op het grote podium te staan. De andere drie tribute bands komen uit het buitenland: het Belgische, energieke ‘The COPS’ (naar: ‘The Police’); het levendige, Engelse ‘The Kings of Lyon’ (naar: Kings of Leon) en het Duitse JUST PiNK (naar: P!nk). De vrijdagavond is ideaal voor mensen die houden van een nieuwe insteek voor de wat bekendere muziek.

Wat is er op zaterdag?
De zaterdag begint dit jaar dus eerder en dat betekent nog langer genieten van muziek, hapjes, drank, maar bovenal een gezellige sfeer. Om 15:30 is het park al open voor het publiek.
De bands die naar binnen zijn gesleept zijn No More Jack (ook een Oosterhoutse band!), Rondé (bekend van de Megahit ‘Run’), The Brahms (bekend van de Megahit ‘Golden’), Lucas Hamming (voormalig huisband van de Wereld Draait Door), Zitakula (experimentele Afrofunk), met als meest bekende artiesten Ali B, Chef’Special en UB40. De line-up is dus heel erg divers en veelbelovend. De zaterdagavond is eigenlijk een grote reünie, waar je iedereen bij naam kent. Het parkfeest is niet voor niets een feest voor en door Oosterhouters. Grote namen zoals Ali B en UB40 maken daar een bijzonder feest van. De avond eindigt om 23:45.

Wanneer is het parkfeest en waar krijg ik kaartjes?
Het parkfeest zelf is verzet naar 27, 28 en 29 mei. Op 19 maart start de voorverkoop bij Pondok Makan Yati op de Heuvel (tussen 10:00 en 13:00) en vanaf 21 maart ook bij VVV Oosterhout, Kapsalon Wim van Ginneken (Arkendonk) en Bourgonje Boek- en Kantoorboekhandel (Zuiderhout). Bij deze verkooppunten kun je tot aan Koningsdag (27 april) terecht om kaartjes te kopen. Voor de vrijdag (de Tribute Night) betaal je €11,50 en voor de grote artiesten op zaterdag ben je €24,50 kwijt. Tijdens de voorverkoop kun je ook een passe-partout (€29,50) voor beide avonden kopen. Festifans kunnen online kaarten bestellen, met iDeal betalen en krijgen gratis ‘plas-partouts’. Na 27 april is het alleen nog mogelijk om losse kaartjes te kopen.

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *