[VOETBAL] SCO/TOFS scoort in blessuretijd gelijkmaker tegen Advendo

SCO-TOFS Wedstrijdfoto media - 6 maart 2016

Na drie overwinningen op rij met regelmatig combinatievoetbal, was de verwachting voor SCO/TOFS dat ze de wedstrijd tegen de ‘hekkensluiter’ met winst zouden af sluiten. Echter op zondag 6 maart verzuimden de mannen van trainer Freddy Kruijs om de drie punten mee naar Oosterhout te nemen. Tegen Advendo, die onderaan de ranglijst staat, werd met 2-2 gelijk gespeeld.

Achteraf gelukkig nog een punt voor de mannen uit Oosterhout, want na negentig minuten spelen stond het nog 2-1 voor de thuisploeg Advendo. Jordy van Wijnen wist de stand in de blessuretijd nog gelijk te trekken. SCO/TOFS was op gezette momenten de bovenliggende partij. Echter, de échte wil om te winnen werd te weinig getoond op het veld.

In de eerste helft was het met name SCO/TOFS die de aanval zocht. Geregeld werden er kansen gecreëerd, echter zonder gevaarlijk te worden. Tot aan de vijfenveertigste minuut werd er niet gescoord in Breda. Net voor rust wist SCO/TOFS de leiding te nemen. Sander Broekhoven nam een doorgekopte bal van Jordy van Wijnen op de slof en zorgde met een goal voor de voorsprong.

Net na rust zorgde dezelfde Sander er voor dat de opgebouwde voorsprong niet meteen werd weggegeven. Een aanvallend gestart Advendo wist al direct na rust de keeper te passeren en de doellijn te bereiken. Sander zorgde er gelukkig voor dat de bal niet óver de doellijn wist te komen. Een paar minuten later was het echter wel raak voor Advendo. Ferdi Eversdijk scoorde de gelijkmaker.

SCO/TOFS wist vervolgens niet in het spel te komen. Passes kwamen niet daar, waar ze bedoeld waren. Regelmatig onnodig balverlies. Passie, de wil om te winnen, was niet zichtbaar op het veld en niet voelbaar voor het meegereisde publiek.

De laatste tien minuten kwam de passie weer terug in het spelbeeld van SCO/TOFS. Ondanks vele kansen wilde de bal niet achter de doelman van Advendo belanden. In de negentigste minuut benutte Advendo hun tweede kans van de wedstrijd: een goal die onhoudbaar was voor keeper Rodney Schrauwen van SCO/TOFS: 2-1. Het meegereisde publiek zag de bui al hangen: zonder punten terug naar Oosterhout. In blessuretijd kwam Jordy van Wijnen tot scoren, en zette de eindstand op 2-2.

Zondag 13 maart speelt SCO/TOFS thuis tegen Beek Vooruit, Sportpark de Elskens, 14.30 uur.