[COLUMN] Drie soorten katers

Header Maartje 001

Het Parkfeest. Een jaarlijkse very nice georganiseerde happening in Oosterhout, waar verschillende artiesten naartoe komen om de interessante bevolking des Oosterhouts kostelijk te vermaken. Het tegenwoordig best dunbevolkte park staat ineens vol met bijna alle gezellige inwoners. Er wordt uiteraard veel gedronken en het lijflied van Brabant mag ook zeker niet ontbreken. Het feest is groots voor Oosterhouts begrip, en er wordt zelfs een ontbijt verzorgd! Helaas in de regen, maar dat mag de blije Oosterhouter niet baten of schaden.

En nu…ga ik jullie vertellen hoe leuk ik het parkfeest nou echt vond: Nou….! Werkelijk geen idee…ik woon al bijna twee jaar in Breda, kom al vanaf mijn twaalfde levensjaar de Oosterhoutse sferen proeven, ik was zelfs bij de steeds meer bekende Kloosternacht ter hoogte van de Heilige Driehoek, maar bij het Parkfeest kon ik me nog nooit aansluiten. Het is triest. Wat nog triester is, is dat dit komt doordat ik last heb van een fenomeen: stress. Wie kent het niet? De meest beruchte gemoedstoestand onder de mensheid. Aan het einde van het studiejaar lopen studenten met twee katers: kater nummer 1 is natuurlijk de algemene omstandigheid van een student; het ritme; of naja… géén ritme. Kater nummer 2 is een ontploft hoofd door een overschot aan stress, want er komen deadlines aan! En de Oosterhouters kennen dan nu ook kater 3: met een te volle maag lopen feesten (want ja…“Eerst eten!”).

Enfin, ik denk dat ik weet hoe het komt dat we tegenwoordig zo moeilijk naar iets toe kunnen leven. Bewust in stapjes. Tegenwoordig hoef je namelijk maar je vinger te tappen op een smartphone en je bent al waar je zijn moet. Of anders gezien: je hoeft maar het beeld van jezelf te hebben hangend met een cocktail in de buidel van een kangoeroe en je neemt een tripje naar Australië. Heb je het geld niet? Dan ga je toch naar allerlei afterpays of leen je toch tijdelijk wat? En als je nou binnen een nacht informatie in je hoofd wilt hebben waardoor je in één klap het tentamen haalt?! Tja, dat gaat niet. Want dat kan namelijk alleen als je op een menselijke manier elke dag wat stof tot je neemt en dit regelmatig herhaalt. Elke keer weer trap ik erin en wordt het de laatste weken voor de deadlines van stageverslagen en de tentamens écht heel zwaar. Och, wat hebben we een lastig leven; gewend om alles maar te krijgen wat we hebben willen. En achteraf komt de kater!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *