[NIEUWS] Femke de Bont haalt Brons op EK

Showteam Reflex

Reflex Europees Kampioen Showtwirl

Op donderdag 6 oktober jl. vertrok de groep van Reflex naar Crawley Engeland om daar deel te nemen aan het EK voor majorettes.

In maart jl. wisten soliste Femke de Bont, duo Anita van ’t Hoenderdaal en Mariska van Zundert en de groep van Reflex het NK te winnen en zo een plek in de Nederlandse equipe te veroveren. Daarna volgde een periode van trainen, trainen en nog eens trainen, vakantie en toen nog wat trainen en uiteindelijk de reis naar Engeland. Op vrijdag 7 oktober jl. kon iedereen van Nederland even de wedstrijdvloer op tijdens de muziektest. Op zaterdagochtend 8 oktober was het al vroeg dag want om 08.00 uur stond de opening van het EK op het programma waarna de wedstrijd zou beginnen. De dag startte met het onderdeel van Femke en zij was al als derde in haar categorie aan de beurt. Femke de BontFemke zette een krachtige mooie show weg en zij kwam tevreden van de vloer. Nu was het wachten op de uitslag zondagavond. Op zondagochtend weer vroeg richting de sporthal. Dit was de dag voor het duo Anita en Mariska en als allerlaatste optreden van het EK moest de groep van Reflex nog optreden. Het optreden van Anita en Mariska ging ook goed en ook zij moesten dus nog even wachten op de uitslag.
Vanaf 16.00 uur begon de categorie van de groep van Reflex. Hier kwamen ook zeer sterke landen in uit.. De meisjes waren erg gemotiveerd en zenuwachtig want hier heb je een lange tijd naar toe gewerkt. Met hun optreden met het thema pink ribbon kregen zij de hele zaal stil en na het optreden kregen ze een welverdiend oorverdovend applaus van alle landen! Dat al het harde werken beloond werd bleek wel tijdens de prijsuitreiking: duo Anita en Mariska behaalde een 9e plaats, Femke de Bont behaalde brons en de groep van Reflex werd Europees Kampioen! Welverdiend en nu nagenieten van het kampioenschap.
Meer foto’s zijn te zien op onze facebookpagina Showteam Reflex.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *