Oosterhout bij volle maan: Een supermaan!

supermoon

Maandag krijgt vandaag een dubbele lading. Vandaag is er namelijk sprake van een supermaan. Een dergelijke grote maan (zo vol als nu) is sinds 1948 niet meer voorgekomen! Gisteren was de mooie, lichtgevende schijf helaas wel beter te zien, maar toen was hij nog niet compleet ‘vol’.

Heb je hem gisteren niet kunnen zien en werkt vannacht de bewolking alsnog niet mee? Dan wordt het lang wachten! Het duurt helaas tot 2034 voordat er weer een dergelijke maan verschijnt. Op 14 december kun je het overigens nog een keer proberen, want optisch is er weinig verschil.  Wil je hem indirect nog wel kunnen zien? Zoek dan snel op internet naar ‘supermoon livestream’.

0 gedachten over “Oosterhout bij volle maan: Een supermaan!

  • 27 november 2016 om 14:35
    Permalink

    Bij ons was helaas bewolking zodat ik hem niet heb kunnen zien! Wel balen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *