Nostalgic Sunday: Leijsenhoek!

Het is weer een nostalgische zondag! Even een moment om een frisse duik te nemen in het verleden, met deze week als bestemming: Leijsenhoek. Nee, niet echt een tijdreisje natuurlijk, maar een verzameling aan then and now foto’s. Sommigen kunnen er uren lang naar turen, kopen er speciale boeken voor of gaan zelf op fotojacht. Herfotografie noemen sommigen het. Het is tijd voor een Wosterhoutse variant.

8a537e1f-ab37-46df-8291-d39df3a563ce[1]

© OokVanWosterhout
© OokVanWosterhout

Zoals je kunt zien op de foto’s, is de Leijsenhoek aardig veranderd. Er stonden vroeger twee bekende hotel-restaurants op de Leijsenhoek: de Koppelpaarden en Hotel Neuf. Op de plek van Hotel Neuf vestigde zich een café en ijssalon La Venezia, maar die brandde in 1998 af. Nu staat er een complex met dezelfde naam. Hotel de Koppelpaarden was bekend door Mooie Keetje. Van haar staat nu een standbeeld op de plek waar vroeger het logement stond. Hoewel er geen herbergen meer zijn in de straat, ‘herbergt’ het nu een hoop diverse en lokale ondernemers!

Pablo van Gruijthuijsen

Ik wil graag mijn bijdrage leveren om Oosterhout als stad beter tot zijn recht te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *