[NIEUWS] Presentatie Junior Sportcoaches 2018-2019

Sporter doet karate 001

Op dinsdag 9 oktober zijn alle nieuwe junior sportcoaches én hun ouders present in de Raadzaal van het stadhuis. De jongeren worden daar benoemd als Sportcoach 2018-2019 door wethouder Clèmens Piena. Na een korte presentatie van het project door MOOVE en JONG ontvangen de junior sportcoaches uit handen van de wethouder, hun “uniform” en kunnen ze écht aan de slag.

Veel kinderen bezoek jaarlijks allerlei activiteiten georganiseerd door MOOVE.

Deze kinderen hebben aangegeven dat ze het ook leuk vinden om te helpen bij activiteiten. Hieruit is het project Junior Sportcoaches ontstaan. Het vroegtijdig betrekken van kinderen die zich inzetten voor Oosterhout kan leiden tot langdurige structurele inzet voor verenigingen of voor in buurten.

Sollicitatie!

Na een heuse sollicitatieprocedure, in september, zijn er 16 kinderen geselecteerd verdeeld over 4 sportcoaches. Ze gaan een opleidingstraject in waar ze allerlei vaardigheden worden geleerd, zoals voor de groep staan, overzicht bewaren en communicatie naar deelnemers. Daarnaast gaan ze drie keer per jaar de sportcoaches van MOOVE ondersteunen bij een activiteit.

Ook is er een wedstrijd voor wie de leukste activiteit kan organiseren. Hiervoor gaan ze een plan schrijven met begroting. In januari worden deze ideeën gepresenteerd en wordt er gestemd. Het winnende team krijgt een subsidie via Zapbudget JONG en gaat samen met alle junior sportcoaches in juni de activiteit écht organiseren.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *