[POLITIEK] Stapje terug na bewogen jaar: Walther Hoosemans stopt als fractievoorzitter

Vandaag maakt  fractievoorzitter Walther Hoosemans van Gemeentebelangen bekend dat hij een stapje terug doet. Sinds 2012 voert Walther de fractie van Gemeentebelangen aan. In die periode groeide de fractie van 5 naar 6 personen in 2014 en van 6 naar 10 personen in 2018. Gemeentebelangen Oosterhout schreef hierover:

Walther is naast zijn fractievoorzitterschap vicevoorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de vertrouwenscommissie burgemeester.

Dit jaar 2018 startte turbulent om over te gaan in een succesvolle verkiezingscampagne. Met een klinkende overwinning van 10 zetels vormde Walther Hoosemans samen met onze lijsttrekker voor de tweede opeenvolgende keer het team dat de coalitie onderhandelingen voerde..

Na het afronden van de onderhandelingen startte vervolgens de zoektocht naar een nieuwe burgemeester en ook daar pakte Walther zijn verantwoordelijkheid als voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Nu ook dat proces is afgerond is het tijd om een stapje terug te doen.

Walther:  “Ik heb met heel veel plezier zes jaar de kar getrokken als fractievoorzitter tezamen met al mijn andere taken. Nu is het moment aangebroken dat ik, op 71 jarige leeftijd, wat meer momenten van rust ga inbouwen.  Het fractievoorzitterschap vraagt behoorlijk wat extra tijd.”

Zijn raadswerk en het vice-voorzitterschap van de gemeenteraad zet Walther gewoon voort. Ook blijft hij voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Gemeentebelangen is zeer trots en enorm dankbaar voor alles wat Walther als fractievoorzitter heeft bereikt en respecteert zijn besluit. We vinden het jammer dat hij stopt als fractievoorzitter maar zijn blij dat hij zijn enorme hoeveelheid kennis en ervaring voor onze fractie blijft inzetten in de gemeenteraad.

De fractie van Gemeentebelangen gaat een nieuwe fractievoorzitter kiezen. Hierover later meer informatie.

 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Een gedachte over “[POLITIEK] Stapje terug na bewogen jaar: Walther Hoosemans stopt als fractievoorzitter

  • 1 november 2018 om 17:17
    Permalink

    Beste Walter. Ik snap dat je een stapje terug gaat doen. Je bent nu nog gezond. Geniet van je leven met je vrouw Els en je kinderen en kleinkinderen.
    Leef in het nu en doe alleen leuke dingen. Geniet van de natuur. Dorst heeft veel te bieden. Het ga je goed. Vrindelijke groet, Mini de Bont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *