Handhavers en politie arresteren winkeldief

De politie heeft zaterdagmiddag in samenwerking met twee BOA’s van de gemeente op de Arendstraat een Roemeense winkeldief (20) aangehouden. Hij had voor ruim 100 euro aan make up artikelen gestolen bij een drogisterij. Hij opereerde vermoedelijk niet alleen, op camerabeelden zijn nog drie mannen te zien, waarvan er in elk geval één ook diefstal pleegde. De verdachte is in verzekering gesteld.

Een medewerkster van de drogisterij aan de Arendstraat deed aangifte. Ze vertelde dat ze zag dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij de make-up artikelen. Ze besloot ze via het camerasysteem in de gaten te houden. Ze zag dat een van hen enkele verpakkingen mascara in zijn broekzak deed. De ander deed meerdere doosjes oogschaduw in zijn jaszak. Hierop verlieten de dieven de winkel zonder de goederen af te rekenen. Ze belde direct de politie om de signalementen door te geven.

 

Melding

De melding werd doorgegeven aan een politie eenheid en aan de afdeling Toezicht en Handhaving van de Gemeente Oosterhout. Twee buitengewoon opsporingsambtenaren zagen dat op een bankje voor een speelgoedzaak een man zat die voldeed aan het signalement van een van de dieven. De agenten sloten bij de BOA’s aan. In de rugtas van de man werden diverse gestolen make-upartikelen aangetroffen. Hij werd herkend van de camerabeelden en aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere betrokkene(n) bij deze diefstal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *