Na 11 jaar weer grote scholierenstakingen in Oosterhout? Leerlingen Frencken staken donderdag voor klimaat!

Illustratieve foto van studentenprotest – Bron:  Fibonacci Blue / Flickr

Op dit moment worden er op verschillende scholen weer plannen gemaakt voor scholierenstakingen. Na de grote landelijke stakingen in 2007 zou dit mogelijk de grootste staking in jaren kunnen zijn.

Het Mgr. Frencken College laat weten dat leerlingen mee mogen doen aan deze stakingen voor het klimaat. Of de stakingen lokaal impact zullen hebben is nog niet duidelijk. Of andere scholen ook mee mogen staken is ook nog niet bekend.

Scholierenstakingen in 2007 liepen uit de hand
In 2007 waren er ook landelijk grote stakingen. Toen was niet het klimaat, maar de zogenoemde ophokplicht (1040-urennorm) het onderwerp. In Oosterhout liepen de stakingen op verschillende momenten uit de hand: zo werd er door de leerlingen van het Hanzecollege het gemeentehuis aangevallen met de escalerende woorden: ‘Hanzehooligans’. Ook werden verschillende leerlingen geschorst vanwege opruïng op onder andere het Frencken College. Ook op het Oelbert was het raak: er werd gedemonstreerd met rookbommen en vuurwerk. Regionaal liep het onder andere in Raamsdonksveer uit de hand met als dieptepunt een bus die vernield werd door leerlingen.

 

Bekijk hier de beelden van de ‘Hanzehooligans’ uit 2007.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *