Petitie gestart vanwege verdwijnen Popverbranding

Popverbranding Oosterhout – Bron OokvanWosterhout

Afgelopen week is bekend geworden dat de Popverbranding stopt. Op onze Facebook kwamen veel verontwaardigde reacties over het verdwijnen van deze traditie. Inmiddels is er een petitie gestart om deze geliefde traditie te behouden. Ook lag er in de Mienushal een fysieke petitie voor behoud van deze traditie.

Petitie
De petitie van Thom heeft de titel: “Gemeente Oosterhout, Burgemeester: De Popverbranding in Kaaiendonk moet blijven!” De tekst is als volgt:

Zoals iedereen ondertussen weet wordt onze traditie van popverbrandingen gestopt. Dit kunnen wij als oosterhouders of te wel kaaiendonkers niet zo maar laten gebeuren. We zijn daarom een petitie gestart om de traditie in eren te houden. Alle handtekeningen willen we aan de burgemeester overhandigen.

Wij: Oosterhouters, Kaaiendonkers, bedrijven en stichtingen. 
constateren: Dat na zoveel jaar een einde wordt gemaakt aan de popverbranding! Dit is voor ons onacceptabel vandaar deze petitie! Naast de digitale petitie zullen er ook papieren lijsten te vinden zijn bij de open dag van de mienushal. 
Wij verzoeken dat de popverbranding en daarmee de afsluiting van carnaval moet blijven bestaan! Elke handtekening staat voor een stem voor de popverbranding!

Intussen hebben verschillende Oosterhouters de petitie ondertekend. Tekenen kan hier.

3 gedachten over “Petitie gestart vanwege verdwijnen Popverbranding

 • 3 februari 2019 om 21:50
  Permalink

  Gewoon de pop verbranden
  De traditie in ere houden

 • 3 februari 2019 om 21:48
  Permalink

  De traditie in ere houden gewoon de pop verbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *