Twee arrestaties ter zake straatroof

In een woning in de wijk Oosterheide zijn afgelopen nacht omstreeks 01.05 uur door de politie een 52-jarige vrouw en een 44-jarige man aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een straatroof. Een 30-jarige Oosterhouter verklaarde dat hij door hen bedreigd was met een vuurwapen en een mes. Hij moest 50 euro afgeven.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij zondagavond omstreeks 23.45 uur door vrienden afgezet was op het fietspad van de Europaweg. Hij zag dat een man en een vrouw op hem afkwamen. Hij herkende het stel omdat hij hen wel vaker op straat gezien heeft. De man bedreigde hem met een vuurwapen, de vrouw had een mes vast. Ze eisten geld, waarna hij een biljet van 50 euro afgaf. Hij sloeg daarna op de vlucht in de richting van de Lelystraat. Hij verschuilde zich naar eigen zeggen in een appartementencomplex en belde de politie.

 

Aanhoudingen

De politie heeft op basis van de informatie van de aangever en de signalementen die hij gaf een verder onderzoek ingesteld. Daarbij werd al snel het verblijfsadres van het stel vastgesteld. Hierna zijn zij als verdachten van straatroof in een vervuilde woning in de wijk Oosterheide den aangehouden.  Alle betrokkenen zijn bekenden van de politie. Er zijn geen wapens aangetroffen. De recherche onderzoekt of er daadwerkelijk sprake is geweest van een beroving. Getuigen van het incident op de Europaweg rond 23.45 uur kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *