Jongen aangehouden op verdenking van zware mishandeling

Politiemensen hebben in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober 2019 in de Mathildestraat een 17-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Een 14-jarige vriend van hem, eveneens uit Oosterhout, werd aangehouden, omdat hij de aanhouding van de 17-jarige probeerde te verhinderen.

De agenten hadden de melding gekregen dat de verdachte op de Markt iemand had geslagen met een ploertendoder. Ze troffen hem in de Mathildastraat aan en hielden hem aan. Hij bleek tijdens zijn aanhouding in het bezit te zijn van een ploertendoder. Tijdens de rit naar het arrestantenverblijf misdroeg de verdachte zich en schold de politiemensen uit. Uit de ademanalyse die hij op het politiebureau moest afleggen bleek dat hij onder invloed van alcohol was (590 ug/l).

Ziekenhuis

Een 20-jarige man uit Ulicoten heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Hij verklaarde dat hij een ruzie tussen een aantal onbekenden wilde sussen en vervolgens met de ploertendoder werd geslagen. Omdat hij onwel werd, is hij korte tijd later voor controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook een 19-jarige man uit Dongen zou klappen met de ploertendoder hebben gehad en daarbij gewond zijn geraakt. Ook hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij heeft aangifte gedaan. De recherche gaat de exacte toedracht proberen te achterhalen

Onderzoek gaat verder

De politie zet het onderzoek voort en probeert duidelijk te krijgen wie welke rol heeft gespeeld. De 17-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. De 14-jarige jongen die de aanhouding probeerde te verhinderen en is aangehouden voor niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij mocht de cel na het afleggen van een verklaring zondagmiddag weer verlaten. Hij mag zich te zijner tijd tijdens een zogeheten TRIP-zitting voor de rechter verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *