Breda, Eindhoven, Beschietingen op shisha lounges en een forse mishandeling in Bureau Brabant

Bureau Brabant besteedt maandag 15 juni 2020 aandacht aan de beschietingen op twee shisha lounges in Eindhoven en de (zware) mishandeling van een stapper in Breda. Ook komen een forse inbraak in een appartement in Eindhoven en een insluiping in Oosterhout aan bod.

Een 23-jarige Roosendaalse man werd in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 december omstreeks 04.15 uur voor een eetgelegenheid op de Haven in Breda fors mishandeld. De dader staat op beeld. Het slachtoffer herinnert zich nog dat enkele meiden ruzie hadden. Hij liep daar naar toe maar kreeg vervolgens van een nog onbekende jongeman die daarbij stond, drie enorme klappen tegen het hoofd. Hij viel met zijn achterhoofd hard op de grond en raakte even buiten bewustzijn.  Hij liep een forse hoofdwond en een zwaar gekneusde kaak op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.  De politie is op zoek naar de dader, hij droeg die nacht een beige jas. 

Stapper mishandeld voor eetgelegenheid in Breda

Op donderdag 26 december 2019 werd omstreeks 04.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een appartement aan de Smalle Haven in Eindhoven. De daders forceerden de voordeur en doorzochten de woning. Ze maakten kostbare kleding buit van merken als Gucci, Louis Vuitton en Louboutin en namen enkele kettingen met diamanten hangers mee. De inbrekers staan op camera.

Inbraak in appartement in Eindhoven

Een nog onbekende man werd woensdag 12 februari 2020 omstreeks 16.40 uur door de 80-jarige bewoonster betrapt in haar appartement in verzorgingshuis De Doelen van de Volckaert in Oosterhout. De insluiper maakte zich daarna snel zonder buit uit de voeten. Hij staat op beeld Wie herkent deze man?

 

Insluiper in appartement zorgcentrum Oosterhout

Op maandag 2 december 2019 werd een shishalounge aan de Stratumsedijk beschoten. Een maand later werd opnieuw geschoten op een shisalounge in Eindhoven. Deze keer op de Bleekweg, hemelsbreed een paar honderd meter verderop. Er zijn beelden van beide incidenten.

Stratumsedijk
Op maandag 2 december 2019 werd omstreeks 04.15 uur geschoten een shishalounge op de Stratumsedijk. Op beelden is te zien dat één dader op een scooter schiet met een automatisch vuurwapen. Hij kwam vanaf de Jan Smitzlaan en reed na de schoten weg, links af het Bomanshof in. 

Bleekweg
De tweede beschieting, op dinsdag 2 januari 2020 was eveneens in de vroege ochtend. Rond 04.30 uur werd een lounge aan de Bleekweg beschoten. Deze keer gaat het om twee daders op een scooter.  Ze komen vanaf de Vestdijk. De schoten op de horecazaak worden door de bijrijder gelost, ook hier met een automatisch vuurwapen.  De recherche houdt er rekening mee dat de incidenten met elkaar samenhangen en dat er sprake is van één dadergroep. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *